Kablolu İnternet Bilgisayara Restart Atınca Kopuyor

Sürücüyü üreticinin sayfasından indirip o şekilde yüklemenize yardımcı olmak için ekran görüntüsü istedim.
Bu arada bios ayarlarını sıfırlamama rağmen sorun malasef devam ediyor.

Sürücüyü üreticinin sayfasından indirip o şekilde yüklemenize yardımcı olmak için ekran görüntüsü istedim.
Downloads for Intel® Ethernet Connection I219-V
Üreticimin sitesi burası öyle değil mi? Windows 10 olan yerden indirip kuruyorum.

Sorunun donanım kaynaklı olabilir. Elinde varsa ethernet kablosuyla pc ni laptopa bağlayıp bağlantı olup olmamasını kontrol edebilir ya da USB'ye Rufus programı aracılığıyla Linux dağıtımlarından herhangi birini yazıp oradan boot alırsın. Live CD olarak kullanarak ethernetin çalışıp çalışmaması ile sorunun donanım kaynaklı olup olmadığını anlayabilirsin.

Donanım kaynaklı olduğunu düşünmüyorum çünkü internet geldiğinde ben bilgisayarı yeniden başlatana kadar gitmiyor veya herhangi bir sıkıntı yaşamıyorum. Fakat restart atınca internet gidiyor. Bu sorun windows uptade yaptıktan sonra olmaya başladı.

Adım1:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Adım2:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

İp çakışmasına karşılık elle ip ataması yapmayı denediniz mi? Belki sorunu çözebilir düşüncesi geldi aklıma.
Denedim fakat çözülmedi

Windows update sorunu olabilir. Birisi update yapınca sorunu çözülmüştü ama sendeki son sürümse güncelse nasıl olacak geri alarak mı düzelir bu sorun acaba?
Geri yükleme yapamıyorum çünkü format attım.

Resimdeki ayara bakarmısınız, işaretli mi?
Pano01.jpg

İşaretli değil ise bilgisayar açıldıktan sonra ağ ayarlarına girip bağlı olduğunuz Ethernet' e sağ tıklayın devre dışı bırak diyin, devre dışı olduktan sonra "Etkinleştir" diyin internet gelecekmi.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı