Kablolu İnternet Bilgisayara Restart Atınca Kopuyor

Resimdeki ayara bakarmısınız, işaretli mi?
Eki Görüntüle 270201
İşaretli değil ise bilgisayar açıldıktan sonra ağ ayarlarına girip bağlı olduğunuz Ethernet' e sağ tıklayın devre dışı bırak diyin, devre dışı olduktan sonra "Etkinleştir" diyin internet gelecekmi.
Evet o bende işaretli fakat denememe rağmen gelmedi.

Bu sefer İSO dosyası ile format atacağım eğer yine olmaz ise bilgisayarı söküp bir yerlere götüreceğim. Yarın akşama kadar dersim var, yarın akşam geri dönüş yaparım.

İşaretli olmamasında fayda var, işaretini kaldırıp kaydedin. Ayrıca internet gelmediğinde devre dışı bırakıp tekrar etkinleştirin. Düzelirse internet ağı, donanımsal olabilir. Benim de dahili Marvell böyle saçmalıyordu. Gidip PCI Express Ethernet kartı aldım kurtuldum. Bir de reset atıp açtığınızda internet yoksa RJ45 in kasaya giren kısmında ışıklar hiç yanıp sönüyor mu? Kontrol edermisiniz.

İşaretli olmamasında fayda var, işaretini kaldırıp kaydedin. Ayrıca internet gelmediğinde devre dışı bırakıp tekrar etkinleştirin. Düzelirse internet ağı, donanımsal olabilir. Benim de dahili Marvell böyle saçmalıyordu. Gidip PCI Express Ethernet kartı aldım kurtuldum. Bir de reset atıp açtığınızda internet yoksa RJ45 in kasaya giren kısmında ışıklar hiç yanıp sönüyor mu? Kontrol edermisiniz.
hayır ışıklar yanıp sönmüyordu. Devre dışı bırakıp etkinleştirdim ama sorun çözülmedi. Şimdi bir kez daha tam format atıyorum, eğer çözülmez ise sorun büyük ihtimalle donanımsal.

Malasef, 2 kere format attım sorun hala çözülmedi. Statik İP atadım, DNS değiştirdim olmadı. Sizin söylediklerinizi yaptım olmadı. Bios ayarlarını fabrikaya döndürdüm olmadı, farklı kablo denedim olmadı, GOOGLE' da neredeyse ilk 2 sayfada ki çoğu çözümü denedim olmadı.

İnternet bilgisayarımı resetlediğimde gidiyor fakat bazen 10 dakikada bazen de 1 saat içinde geliyor. İnternet geldiğin de her ne kadar kabloyu zorlasam da gitmiyor ama bilgisayarımı yeniden başlattığım da aynı döngü yeniden başlıyor. Çıldırıcam resmen.

Kali Linux indirip USB'den boot alıp bağlantınızın çalışıp çalışmadığını kontrol edin.
En kısa zamanda deneyip geri dönüş yapacağım. Malum üniversite öğrencisiyim yarın akşama kadar dersim var.

Kali Linux indirip USB'den boot alıp bağlantınızın çalışıp çalışmadığını kontrol edin.
Biraz önce verdiğim linkten ''Kali Linux Light 64 bit'' olanı indirdim ve rufus ile usb ye kurum denedim. Fakat orada da internetim yoktu. Herhangi bir driver kurmama gerek varmı veya doğru linux' u mu indirdim bilmiyorum. Fakat orada da internet yoktu.

Bu linkte ki Kali Linux Light indirdim: Official Kali Linux Downloads | Kali Linux

@swatcyp arkadaşın dediği gibi USB den boot ederek açtıysanız driver kurmanıza gerek yok. Yine internet yok ise bu donanım sorununu kuvvetlendiriyor. Ana kartınızın garantisi bittiyse benim yaptığım gibi PCI Express Ethernet kartı alıp takın. Alacak olursanız, takmadan önce iki ethernet bağdaştırıcının çakışmaması için öncekini Aygıt yöneticisi ve Ağ bağdaştırıcılarından devre dışı bırakın. Sonra takıp driverı kurarak yolunuza devam edebilirsiniz.

@swatcyp arkadaşın dediği gibi USB den boot ederek açtıysanız driver kurmanıza gerek yok. Yine internet yok ise bu donanım sorununu kuvvetlendiriyor. Ana kartınızın garantisi bittiyse benim yaptığım gibi PCI Express Ethernet kartı alıp takın. Alacak olursanız, takmadan önce iki ethernet bağdaştırıcının çakışmaması için öncekini Aygıt yöneticisi ve Ağ bağdaştırıcılarından devre dışı bırakın. Sonra takıp driverı kurarak yolunuza devam edebilirsiniz.
Biraz önce kasayı yüklenip birisine gösterdim ve ''Büyük ihtimalle ethernet girişin bozulmuş'' dedi. Fakat internet geldiğin de her ne kadar kabloyu ve anakartı zorlasam da kopma falan yaşamıyorum. Sadece bilgisayarı yeniden başlattığım da internet gidiyor ve bazen 10 dakika bazen de 1 saate geliyor. Aynı döngü hep. Sizce buna rağmen sorunun anakarttan kaynaklanması mümkün mü?

Biraz önce kasayı yüklenip birisine gösterdim ve ''Büyük ihtimalle ethernet girişin bozulmuş'' dedi. Fakat internet geldiğin de her ne kadar kabloyu ve anakartı zorlasam da kopma falan yaşamıyorum. Sadece bilgisayarı yeniden başlattığım da internet gidiyor ve bazen 10 dakika bazen de 1 saate geliyor. Aynı döngü hep. Sizce buna rağmen sorunun anakarttan kaynaklanması mümkün mü?
2 kere temiz format attım, USB üzerinden boot ederek linux' da denedim, Google' da yazan neredeyse çoğu şeyi denedim. Fakat sorun hala devam etmekte. Aksi bir de bilgisayarı Türkiye' den topladım ve Kıbrıs' da yaşıyorum. En az 2 ay git gel ile uğraşacağım. Bağıra bağıra ağlayacağım sanırım :cry:.

Bu sonuçta elektronik parça, kontrolcü üzerindeki kapasitörlerden ve ya dirençlerden birisinde sorun vardır. Yada baskı devre yollarında, bu üzülecek kadar büyük bir sorun değil bence, çareleri var sonuçta. Okadar üzülmenize gerek yok arkadaşım. Ethernet kart alırsınız, yada modeme yakınsanız Wi-Fi kart ile bağlanırsınız. Müsait olduğunuzda da garantiye verirsiniz. Türkiye' de ethernet kart 50 TL civarı.

Bu sonuçta elektronik parça, kontrolcü üzerindeki kapasitörlerden ve ya dirençlerden birisinde sorun vardır. Yada baskı devre yollarında, bu üzülecek kadar büyük bir sorun değil bence, çareleri var sonuçta. Okadar üzülmenize gerek yok arkadaşım. Ethernet kart alırsınız, yada modeme yakınsanız Wi-Fi kart ile bağlanırsınız. Müsait olduğunuzda da garantiye verirsiniz. Türkiye' de ethernet kart 50 TL civarı.
İşte Kıbrıs' ta o tür şeyleri bulmak gerçekten zor ve pahalı oluyor. Malum öğrenciyim. Beni tek mutlu eden şey garanti süresinin bitmemiş olması.

Arkadaşlar peki ben anakartı garantiye yollamak istesem. İşlemcimin üzerine sürdüğüm termal macunu yenilemem gerekicek öyle değil mi? Bir de bana yeni bir anakart yollar iseler, ben tek kullanımlık key ile Windows 10 satın almıştım. Bu key de anakart ile birlikte yanacak öyle değil mi?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı