Kablolu internet iyi bir şekilde çalışıyor fakat Wi-Fi'de bağlantı kopuyor

bugraq

Kilopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba yaklaşık 1-1.5 sene önce yeni bir eve taşındım ve evime TurkNet bağlattım. VDSL modemimi ise Letgo'dan ikinci el bir şekilde satın aldım. Evimdeki masaüstü bilgisayarda internete kablolu bir şekilde erişim sağlıyorum ve hiçbir problem olmadan her türlü internet sitesine ve aplikasyona erişim sağlayabiliyorum daha bir kere bile bir problem yaşamadım fakat konu kablosuz bir şekilde Wi-Fi üzerinden bağlanmaya geldiği zaman büyük sorunlar oluyor. Örneğin; laptop, tablet, telefon üzerinden Wi-Fi ile bağlantı kurduğum çoğu zaman Safari'ye erişim sağlayamıyorum. Instagram'a bazen giriyor bazen girmiyor. Aynı şekilde Snapchat, bereal, WhatsApp gibi uygulamalarda da bu sorunu yaşıyorum. Instagram'ı açtığım zaman internete bağlı olmama rağmen akış yenilenemedi diyor ve erişim sağlayamıyorum. Telefonum Wi-Fi'ya bağlı oluyor genelde. Wi-Fi'yi kapatıp hücresel veriye geçtiğim zaman telefonuma bir sürü bildirim geliyor mesela çünkü Wi-Fi sorunlu olduğu için bildirim de gelmiyor. Bu sadece telefonda olmuyor aynı şekilde laptop ve tabletlerde de oluyor. Kısacası kablosuz bağlandığım her cihazda bu sorun meydana geliyor. Wi-Fi'ya bağlıyken VPN'e de bağlanamıyorum bu arada. Artık çok can sıkıcı bir hal almaya başladı, desteklerinizi bekliyorum sağ olun şimdiden.

Modem olarak hangi modemi kullanıyorsunuz marka model belirtir misiniz?

Merhaba, hayırlı sabahlar. Kullandığım modem ZTE Zxhn H168n.

Merhaba teşekkür ederim size de hayırlı sabahlar bu cihaz bayağı eski diye biliyorum 5 GHz destekli bir router alıp bu modemin arkasına koyabilirsiniz veya 5 GHz destekli VDSL bir modem alabilirsiniz benim tavsiyem bu yöndedir.

Son düzenleme:
Windows 10 mu kullanıyorsunuz ? Eğer Windows 10 kullanıyorsanız öncelikle ;

Wifi Analyzer adlı programı kurun (ücretsiz). Daha sonra " Çözümle " yazan yere geliyorsun. Ve orada hangi modemin hangi kanaldan yayın yaptığını görebiliyorsun. Sana önerim modeminin yayın yaptığı kanalı değiştireceksin mümkünse hiç kulanılmayan diğer modemlere en uzak kanalı seç. Tahminlerime göre sen birçok wifi sinyali olan bir yerde oturuyorsun site gibi ?

Ayrıca sana şunu önerebilirim modem 5Ghz destekliyorsa ondan yayın yaptır 2.4 biraz sorunlu..

Haklısınız, ben de aynı şekilde sorunun modemde olduğunu düşünüyorum. Öğrenci olduğum için modemi cüzi bir fiyata letgo üzerinden ikinci el almıştım. Router almadan veya yeni bir modem almadan bu sorunu sizce çözme şansım var mıdır?

Yukarıdaki arkadaşın çözümünü deneyebilirsiniz

Yukarıdaki arkadaşın çözümünü deneyebilirsiniz
Onu deniyordum şu an.

Merhaba, evet Windows 10 kullanıyorum. Wifi Analyzer programını kurdum fakat kablolu bağlantı yaptığım için ilk başta olmadı. Kablolu bağlantıyı kesip kablosuz bağlantıya geçiş yaptıktan sonra Çözümle kısmına tıkladım. Benim kullanmakta olduğum internet için -69 dBm ve -77 dBm diyor. Diğer internetlerde ortalama -85 dBm yazıyor. 5 GHz'ye tıkladığımda ise "HİÇ AĞ BULUNAMADI" yazıyor. Modemimin yayın yaptığı kanalı nasıl değiştirebilirim? Onu anlayamadım.

Sitede oturmuyorum, 8 daireye sahip bir apartmanda oturmaktayım. Modemimin modeli ZTE ZXHN H168N ve sanırsam 5 GHz desteklemiyor. Yardımlarınızı bekliyorum çok sağ olun.

Düzeltme: Wifi Analyzer programında bilgi kısmında 6 kanal olduğu, 2.437 GHz olduğu 20 MHz bant genişliği olduğu yazıyor.

Wifi Analyzer programında önerilen kanal 6 yazıyordu. Modem arayüzünde kanal için otomatik seçiliydi, otomatiği 6 ile değiştirdim.

Son düzenleme:
Aslında site de olman önemli değil ben örnek verdim. Önemli olan etrafta ne kadar sinyal olduğu bende 20 30 tane wifi var aynı problemi yaşıyorum şuan da. Kanal seçimin önemli 2.4 üzerinden işlem yapıcaksın 5 ghz desteğin yok onu unut şuan. En az kullanılan yada hiç kullanılmayan kanalı seçmelisin. Herkeste otomatik seçili bu kaos o yüzden oluyor aslında rast gele kanal seçiyor modemler ondan çakışıyor.

Wifi Analyzer uygulamasında önerilen kanal 6 yazıyordu modem arayüzünden 6'yı seçtim ben de zaten ama benim problem WiFi'nin yavaş olması değil ki. Mesela telefondayken Instagram'da dolaşıyorum diyelim uygulama dışı bir linke tıkladığım zaman maalesef ki o linke yönlendirilmiyorum internet bağlantısı yok diyor veyahut bazenleri youtube'a hiçbir sorun yokmuşçasına girebiliyorum fakat bazen video izliyorum yorumlar yüklenmiyor bazenleriyse youtube'a hiç erişim bile sağlayamıyorum. Bu sorun sadece spesifik olarak bahsettiğim iki aplikasyonda olmuyor. Mesela safari'ye girdiğim zaman hiçbir şey aratamıyorum bile ama telefonda indirili olan Chrome uygulamasından hiçbir sorun yokmuş gibi istediğimi aratabiliyorum. (bazı zamanlar chrome uygulamasında da bir şeyler aratamıyorum) Telefona bildirim gelmiyor mesela birden bir sürü bildirim gelmeye başlıyor WiFi'ye bağlı olduğu zamanlar ve bazı uygulamalara WiFi'ye bağlıyken hiç giriş bile yapamıyorum. Uygulamaya tıkladığım zaman uygulamanın logosu gözüküyor sadece internet yok olarak algıladığı için. Aynı zamanda WiFi'ye bağlıyken VPN'e de bağlanamıyorum. Masaüstü bilgisayarımda kablolu internet bağlantısı olduğu için bir sorun yaşamıyorum fakat kablosuz bağlantı kurduğum telefon tablet laptop gibi cihazlarda bu sorunları yaşamaktayım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…