Kablolu-kablosuz mikrofon önerisi

Makaleler
34
Yer
İstanbul/Üsküdar
Daha fazla  
Meslek
Active Directory - Security Uzmanı
Profil Kapağı
1522600635
Arkadaşlar şuan 30 liralık PHILIPS SBC MD110 mikrofon kullanıyorum ve pek memnun kalmadım.

Kablolu veya kablosuz bir mikrofon önermenizi istiyorum. Pahalı olmasın.

Kayıt alırken veya sesi hoparlöre verdiğimde sorun yaşamak istemiyorum. Mesela şuan ki mikrofon ile aynı anda 2 hoparlöre ses veremiyorum.

Kablosuz almayı çok istiyorum , gecikme süresi gibi olumsuzlukları var mı ?

Lütfen pahalıya kaçmadan adam akıllı bir mikrofon önerin. Dandik el mikrofonu da istemiyorum :D Şekilli falan olsa iyi olur :D

Sizlerin yardımını bekliyorum. Çünkü şuan mikrofon almaya kalksam pazarda domates seçmekten farklı bir şey yapmayacağım .

Son düzenleyen: Moderatör:
Döver miyim dayak mı yerim orası muamma abi :D

Abi sizin kullandığınız mikrofonu çok beğendim :D Sen bana bir tanecik hediye yollarsın artık :D :D :D

Şaka bir yana 180 liralık mikrofonun tipi normal :D Gönül rahatlığı ile alabilir miyim bu mikrofonu ?

Ya da bütçeyi biraz zorlayıp daha şekilli , hava atmalık bir mikrofon bulabilir miyiz ? :D Eğer bunun kalitesi iyi dersen gider alırım o mikrofonu.

180 TL ye satılan mikrofon enstruman mikrofonudur. Frekans karakteristiği dar ve hassasiyeti daha zayıftır. Ancak işine yarar.
Yine de mikser olmadan bu tür mikrofonlarla randıman alınmaz.

Peki bu mikrofona ne dersin ? 100 lira daha pahalı ama en azından şekli süper :D Kaliteli midir onu da sende öğrenelim...
53990260.mxl-990.jpg

Bu mikrofonu kayıt - hoparlöre ses vermede kaliteli bir biçimde kullanabilir miyim ?

MXL 990 - 285 lira .

Ne zamandır konuları takip ediyorum ama hala tam olarak anlayabilmiş değilim. Tam olarak amacın ne? Yani Rap, Rock vb. mi söylüyeceksin? Bir mikrofon soruyorsun bir de ses kartı. Bence ilk olarak ses kartını al. Bildiğim kadarıyla mikrofonu da ses kartına takıyorsun.(Yanlışım varsa düzeltin)

Ne zamandır konuları takip ediyorum ama hala tam olarak anlayabilmiş değilim. Tam olarak amacın ne? Yani Rap, Rock vb. mi söylüyeceksin? Bir mikrofon soruyorsun bir de ses kartı. Bence ilk olarak ses kartını al. Bildiğim kadarıyla mikrofonu da ses kartına takıyorsun.(Yanlışım varsa düzeltin)

Ya şu an elimde olan para ile mikrofon alacağım. Biraz zaman sonra da bir yerden para gelecek bana. Onlar ile de hoparlör ve ses kartı alacağım. Ses kartım belli ancak hoparlör ve mikrofon belli değil. Olay bu yani :D

- - - Güncellendi - - -

Behringer'in takliti gibi. Bir yorum yapamayacağım.

Belki de bir benzer modelidir .

Bu video fikir sahibi olmana yardımcı olabilir mi ? Çünkü videodaki sesler MXL 990 ile kayıt edilmiş.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Mikrofonun tek başına yeterli olmadığını ilerde anlarsın. Mikrofon preamplifikatörü denilen şeyler vardır ki, bunlar en iyi bir şekilde mikserlerde bulunurlar.

Video yu dikkatle seyredersen orada bir yazı çıkıyor. 2 adet mikrofon kullanılmıştır. Önce X-Y modunda stereo, daha sonra dual mikrofon (split pattern) mono ve stereo kayıt yapılmıştır.

Uyarı! Bu konu 14 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı