Kablonet 1 gigabit internet hızı düşüyor

burakkole

Femtopat
Daha fazla  
Herkese merhaba, Kablonet 1 gigabit internet kullanıyorum. GPON modem evimin panosunda bulunduğu için diğer odalarda yeterli hızı alamıyorum. Modemin yakınında 980 Mbit hız alırken uzaklaştıkça hız 100 Mbit seviyelerine düşüyor. Bu sorunu çözmek için TP-Link marka bir router aldım ve duvarda bulunan prize kablo ile bağladım. Ancak hız testi yaptığımda, router üzerinden 870 Mbit hızı geçemiyorum. Bilgisayarı doğrudan bağladığımda ise 950 Mbit hız alıyorum. Sorunun kaynağı ne olabilir? Yardımcı olursanız sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Selamlar, sabit 1Gbit hız almak ne yazık ki her zaman mümkün olmuyor. 950 Mpbs %5'lik bir kayıp. Ben direkt ethernet kablosu ile yaklaşık 900-910 civarlarında hız alıyorum. Sorunuza makul bir çözüm değil ancak bu kadar yüksek bir hızda %5'lik sapma oluşabilecek bir kayıp.

Yapman gereken çok basit. Kablonet hangi altyapıyı kullanıyor? İlk önce onu araştır. Diyelim ki Türk Telekom. Türk Telekom firmasının genel müdürlüğüne "lütfen kablolarınızı yeniden döşeyin. 1000 mb/s hız alamıyorum sadece 950 mb/s hız alıyorum. Bunun sorumlusu sizsiniz. Acilen düzeltin ve kablo döşemecilerinize de zam yapın." şeklinde bir dilekçe gönderirsen sorunun 5 yıla çözülebilir. Fakat unutma ben dilekçe yazmasını bilmediğim için örnek metin verdim. Sen bu metin gibi fikirleri çoğaltabilirsin kardeşim. Kolay gelsin.

Onun dışında bu sorun çözülemez. Bende aynı sorundan muzdaribim. Dilekçe gönderdim. İnşallah 5 yıla rahat edeceğim. Erken emeklilikte vursaydı iyiydi.

Router ile illaki hız düşüşü olacaktır zaten. Modemden bilgisayarınıza Ethernet çekerseniz daha iyi olur ancak kablonun mesafesi arttıkça internet hızınız mecbur düşecektir.

Selamlar, sabit 1gbit hız almak ne yazık ki her zaman mümkün olmuyor. 950 Mbps %5'lik bir kayıp. Ben direkt Ethernet kablosu ile yaklaşık 900-910 civarlarında hız alıyorum. Sorunuza makul bir çözüm değil ancak bu kadar yüksek bir hızda %5'lik sapma oluşabilecek bir kayıp.

Cevabınız için teşekkürler.

Yapman gereken çok basit. Kablonet hangi altyapıyı kullanıyor? İlk önce onu araştır. Diyelim ki Türk Telekom. Türk Telekom firmasının genel müdürlüğüne "lütfen kablolarınızı yeniden döşeyin. 1000 mb/s hız alamıyorum sadece 950 mb/s hız alıyorum. Bunun sorumlusu sizsiniz. Acilen düzeltin ve kablo döşemecilerinize de zam yapın." şeklinde bir dilekçe gönderirsen sorunun 5 yıla çözülebilir. Fakat unutma ben dilekçe yazmasını bilmediğim için örnek metin verdim. Sen bu metin gibi fikirleri çoğaltabilirsin kardeşim. Kolay gelsin.

Onun dışında bu sorun çözülemez. Bende aynı sorundan muzdaribim. Dilekçe gönderdim. İnşallah 5 yıla rahat edeceğim. Erken emeklilikte vursaydı iyiydi.

Teşekkürler hocam sağ olun.

Router ile illaki hız düşüşü olacaktır zaten. Modemden bilgisayarınıza Ethernet çekerseniz daha iyi olur ancak kablonun mesafesi arttıkça internet hızınız mecbur düşecektir.

Teşekkürler hocam sağ olun.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı