Kablonet altyapı sorgulamada DSL fiber saçmalığı

591473

Decapat
Kablonet'de altyapı sorgulamaya baktım geçebileceğimiz uygun tarife var mı diye. Apartmanda siyah kutulu Türk Telekom FTTH GPON Fiber altyapısı var. Buna rağmen ısrarla Kablonet'de altyapı sorgu sonucunda DSL Fiber 1000 Mbps destekliyor gözüküyor. Bundan önce yine bir süre önce bakmıştım Kablonet'de sorgulamaya orda FTTH yazıyordu şimdi yazmıyor. Nedeni ne olabilir? Kaldı ki şu an FTTH mevcut TT altyapısı ile.

Daha önce başka bir forumda açtığım konudaki sorguda FTTH yazıyordu:
1732089828670.png

Son düzenleme:

Kablonet'in resmî adresi bu. Buradan kontrol et.
Türksat İnternet Altyapı Sorgulama | Türksat Kablonet Web Sitesi Ben buradan bakmıştım ama?

TurkNet vb. altyapı sorguladiginizdadami aynı yoksa kablonetmi sadece?
TurkNet'in kendi altyapısı mevcut olmadığı için oturduğum bölge de "Fiber Altyapınızın" diye başlayan ibare var. Herhangi bir DSL veya FTTH ibaresi geçmiyor. Orda da 100 Mbps maksimum hız veriyor.

Verdiğim internet sitesinden bak. "FTTH/VDSL altyapısı ile 1000 mbps" yazıyorsa TT fiber, "fiber altyapısı ile 1000 mbps" yazıyorsa Kablonet fiber hizmet veriyordur.

Verdiğim internet sitesinden bak. "FTTH/VDSL altyapısı ile 1000 mbps" yazıyorsa TT fiber, "fiber altyapısı ile 1000 mbps" yazıyorsa Kablonet fiber hizmet veriyordur.
1732101085037.png
Böyle diyor hocam

1732101085037.png
Böyle diyor hocam
1732101613769.png

Göknet'e baktım az önce şimdi de fttx-v1 diyor. ftth yazıyor ama türk telekom paketinde? Kafam allak bullak oldu ya.

1732101085037.png
Böyle diyor hocam

1732101613769.png

Göknet'e baktım az önce şimdi de fttx-v1 diyor. ftth yazıyor ama türk telekom paketinde? Kafam allak bullak oldu ya.
Konuyu birazcık çözdüm galiba.

1732101850173.png

Fiber to the x (FTTx), fiberin sonlandığı yere göre kategorize edilen çeşitli optik fiber dağıtım topolojileri için toplu bir terimdir.

Optik fiber halihazırda ağın uzun mesafeli kısımları için kullanılıyor, ancak telekom tesislerinden müşteriye uzanan mesafeler için geleneksel olarak metal kablolar kullanılıyor. FTTx dağıtımları, bu son mesafenin değişen miktarlarını kapsar.

• FTTN (düğüme giden fiber veya komşuya fiber )
    • Optik fiber, müşteri binasından birkaç mil uzakta olabilen bir kabinde sonlanır. Sokak dolabından müşteri tesislerine kablolama genellikle bakırdır.
  • FTTC (kaldırıma kadar fiber veya kabine fiber)
    • Optik kablolama genellikle müşteri binasının 300 metre yakınında sonlanır.
  • FTTB (Binaya fiber veya bodrum katına fiber)
    • Optik kablolama, tipik olarak çok üniteli binada sonlanır. Hizmetin terminalden bireysel birimlere teslimi, bir dizi yöntemden herhangi biri yoluyla olabilir.
  • FTTH (Eve fiber)
    • Optik kablolama, bireysel ev veya işyerinde sona erer.
  • FTTP (Tesislere fiber)
    • Hem FTTH hem de FTTB dağıtımlarını kapsamak için kullanılır veya bazen belirli bir fiber ağın hem evleri hem de işletmeleri içerdiğini belirtmek için kullanılır.
Bunlara bakınca şimdi çözdüm konuyu. Fakat kafamda hala soru kaldı.

xDSL/FTTH'den bahsediyor Kablonet. Ki bakınca da Göknet'de diyor aslında. Peki bu fiber benim evime DSL bildiğimiz telefon hattı ile mi geliyor?

Son düzenleme:
Apartmanın girişinde TT'nin takmış olduğu fiber kutu vardır. Oradan evine kadar fiber optik kablo çekilir, modem ve diğer aparatlar bağlanır, o şekilde olması lazım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı