Kablonet Altyapı Talebinde Bulunsam Ne Zaman Bağlanır?

ertugrul k

Megapat
Arkadaşlar sokağım da Kablonet kullanan var. Aramızda 3-4 bina falan bulunuyor fakat benim binam da altyapı yok. Talep etsem bağlanır mı acaba? Bağlanır ise ne kadar sürede bağlanır?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bulunduğunuz mahallede en alt sınırda talep olursa altyapı yatırımı yapılıyor. Aslında zaman içinde kablonet heryere talep olmaksızın altyapı kuracaktır ama bulunduğunuz yere talep etmek için alt sınır gerekiyor. Bir kişinin isteğiyle altyapı gelmeyecektir.

Bulunduğunuz mahallede en alt sınırda talep olursa altyapı yatırımı yapılıyor. Aslında zaman içinde kablonet heryere talep olmaksızın altyapı kuracaktır ama bulunduğunuz yere talep etmek için alt sınır gerekiyor. Bir kişinin isteğiyle altyapı gelmeyecektir.
Sokağım da kullanan kişi nasıl aldı acaba ya? 2 Tane binada bulunuyor karşılıklı başka yok. Gerçi sokak çok uzun değil.

Sokağım da kullanan kişi nasıl aldı acaba ya? 2 Tane binada bulunuyor karşılıklı başka yok. Gerçi sokak çok uzun değil.
Bu durumu müşteri hizmetlerine belirtip sorabilirsiniz kişiye özel altyapı yapacaklarını hiç düşünmüyorum. Bu arada biz türktelekom fiber için 2 bina sakinleri ile aramızda imza toplamıştık ve altyapı gelmişti imza toplayıp dilekçe olarak verebilirsiniz en kısa zamanda geleceğini düşünüyorum.

Bu durumu müşteri hizmetlerine belirtip sorabilirsiniz kişiye özel altyapı yapacaklarını hiç düşünmüyorum. Bu arada biz türktelekom fiber için 2 bina sakinleri ile aramızda imza toplamıştık ve altyapı gelmişti imza toplayıp dilekçe olarak verebilirsiniz en kısa zamanda geleceğini düşünüyorum.
Ne kadar sürmüştü acaba altyapının gelmesi?

Ne kadar sürmüştü acaba altyapının gelmesi?
Yanlış hatırlamıyorsam 5 gün sonra ekip gelip kablo işlemlerini yapmaya başlamıştı ve 20 gün sonunda internetimiz bağlanmıştı imza topladıktan sonra her bina sakinine müşteri hizmetlerini arayıp altyapı istiyoruz biz dilekçe verdik gibisinden talepte bulundurursan daha hızlı bir süreç olur biz öyle yapmıştık belki aramasak 2 ay sürecekti ama ne kadar darlar sanız o kadar hızlı olur bana göre.

Sokağın konumuna göre istisna olabilir. Talep yoksa yan yana binalarda bile yandaki binaya kablo çekmekle uğraşmıyorlar. Ama binanızda üç beş kış daha bulursanız bu altyapıyı yaparlar. İş o altyapı kararının çıkmasına bağlı. Dikkatlerini çekmiş oluyorsunuz. Zaten Turksat er yada geç bütün Türkiye'yi kapsamaya çalışıyor doğal olarak her şirketin yaptığı gibi. Ama kablo internet daha yeni. Doğrudan uyduları kullanan bir hizmet. Bu da tümüyle uydudan alınan bağlantının kablolarla dağıtılmasını gerektiriyor. Türk Telekom altyapısını kullanamıyor çünkü sinyal teknolojisi çok farklı. Kendi kablo türünü kullanması gerekiyor. Fiber de kullanamıyor bu yüzden. O yüzden çok yavaş yayılıyor. Benim binaya gelmesini gün be gün beklemiştim. Tam 5 yıl.

20 Kasım Cuma Günü altyapı Başvurusu Yaptım Ve 24 Kasım salı Buğün Telefonla sonucu öğrenmek İçin Aradım Belli Olmadı Daha Dedi Ve Operatör 30 kasımda Arayın o Zamana Kesin Belli Olur Dedi Yani En Geç Maksimum 10 Günde Sonuç Çıkar 3 Güne Kadarda Bağlanır

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı