Kablonet Bufferbloat ping packet loss nasıl düzeltilir?

626259

Decapat
Yaklaşık 8 aydır falan internetimle 1080p canlı yayın izleyemiyorum ve akşamları insanların yoğun olarak internet kullandığı yani 18.00-00.00 saatleri arasında Bufferbloat testlerimde download latency active değerim ortalama 150 ms oluyor ekte bulunan tarzda ve gece 4 gibi test yaptığımda yani insanların kullanmadığı saatlerde 50-60 ms civarı oluyor. En az 20 kere Kablonet ile telefondan iletişime geçtim, işleme alıyorlar App üzerinden kontrol ediyorum yavaşlık problemi yaşıyor diye yazıyorlar aradığım kişilere özellikle belirtmeme rağmen dediğim şekilde yazılmıyor ki zaten telefondaki temsilcilere sorunu anlatamıyorum hiçbir şeyden anladıkları yok. Kasım 2024 gibi başladı ve hala sürüyor problem, akşamları Valorant içinde sürekli yüzde 1-2 arası paket loss alıyorum pingim 5-10 arası da artıyor ve dalgalı bıktım, usandım bana telefondaki temsilci bu tarz durumları mail olarak iletmem gerektiğini söyledi sanırsam 5 kere mail attım özellikle dönüş yapın diye belirtmeme rağmen geri dönüş hiç yapılmadı. CMD üzerinden ping testi yaptığım zaman oradaki pingler normal çıkıyor ancak Bufferbloat testi aşağıdaki gibi ve web üzerinden gerçekleştirdiğim paket kaybı testide ekte mevcut. Şubat ayında bir şekilde evime kontrole geldiler CMD üzerinden bana ping testi yaptırdılar bir de hız testi yaptılar ikisi de normal deyip gittiler bir de 100 lira servis ücreti verdim bedavadan çağırmışım gibi bir şeyden anladıkları yok. 8 aydır uğraştırıyolar yaklaşık 10 senedir aynı internet sağlayıcısını Kablonet'i kullanıyorum çok memnundum ancak kasım 2024'e kadar son 8 aydır süründürüyolar taahhüdüm seneye biter bitmez direkt iptal edeceğim sorunu yaşayanlar varsa veya çözenler bilgilendirirlerse sevinirim. Telefondaki temsilciye özel not eklettirmeme rağmen evime gelip modem kontrolü yapılmadı uzaktan modem arayüz ayarı yapıldı yazıp çözüldü diye belirtiyorlar bir işe yaradığı yok QoS ayarı yap diyenler olacaktır ama ben Netmaster Infinity 401 modeli modemi kullanıyorum ve QoS yetkim yok asla arayüzden QoS'e erişip ayar yapamıyorum büyük ihtimalle sorun bölgemdeki Node eksikliği başkaları yoğun şekilde internet kullandığı zaman Node eksikliği sebebiyle bu oluyor ama gel bunu anlatabilirsen anlat. Bu durumu yaşayan çözen varsa veya benim kimlerle irtibata geçmem gerektiği konusunda yardımcı olabilecek varsa bilgilendirirlerse sevinirim.

2b16b118-7224-4918-a814-85fbea5110f4 (1).png

Screenshot_3.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben kendim bi modem alsam şuan kullandığım netmaster infinity 401 modelinde yetkim olmadığı için yapmadığım QoS ayarını yapabilir miyim yoksa kendim modem alsamda yapamam mı? Eğer yeni aldığım modemle QoS ayarı yapabiliceksem ve bu lanet sorun çözülecekse alayım orta sınıf bi modem öneriniz varsa.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı