Çözüldü Kablonet Ethernet bağlantısı sürekli kopuyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
8
Yer
İstanbul
Merhaba. 1 hafta önce modem değişikliğine gittik. Modem değiştiğinden beridir ethernet bağlantım sürekli kopup geliyor. Online oyunlarda büyük sıkıntı yaratıyor. Bir çözüm öneriniz var mıdır? ISS Türksat Kablonet.

1694011812567.png

Ethernet bağlantısı bu şekilde görünüyor. Aygıt yöneticisinden Wi-fi kartını devre dışı bırakıp çakışmayı önlemeyi denedim ama işe yaramadı. Killer Wi-Fi teknolojisi de arka planda çalışıyor. Acaba IP çakışması mı oluyor? Başka hangi bilgileri verebilirim durumu daha iyi anlamanız için? Çözüm önerileriniz bekliyorum.

Laptop kullanıcısıyım bu arada.

Hocam modem değiştirme kısmı dışında ben de aynı durumdayım yaklaşık iki haftadır ne yaptıysam çözemedim. Ben de laptop kullanıcısıyım aynı şekilde. Oyun da oynayamıyorum sayesinde.

Konuyu hortlatacağım ancak benzer sorunu olanlar için bir çözüm yöntemi ortaya koyacağım.

Sorun ; Ethernet bağlantısı ile bağlandığınız aşamada anlık olarak ethernet bağlantınız, modem üzerinde herhangi bir "ışık" sönmemesine ve internet olmasına rağmen, kopuyorsa bu sorunun temelinde adaptör arızası yatıyor olabilir.

infinity 401 modemin orijinal adaptörü 12v 3a output değerlerine sahip.

Ancak kimi zaman bu modemler önceki abonelerden geldiği için adaptörü bozuksa eski abone farklı bir adaptörle iade edebiliyor. Ya da adaptörü Kablonet değiştirip, hatalı amper çıkışına sahip adaptörü koyabiliyor kutuya.

Keza bende de benzer sorun vardı. Tüm araştırmalarım neticesinde, bana verdikleri modemin adaptörünün 12v 2a olduğunu tespit ettim. Gidip dışardan 3a adaptör aldığımda sorun ortadan kalktı.

Özetle, adaptör arızası olabilir (keza ömürsüz aletler) ya da hatalı adaptör olabilir.

İnternetin anlık kopup, windowstaki bağlantı imgesinin değiştiğini görüyorsanız ya da internetiniz stabil değilse (stabillikten kastım, kopma vb) adaptörleri bir kontrol edin.

@cordor hocam sorun Ethernet kablosundaydı. Ucu deforme olmuştu ve değiştirince eskisi gibi kullanmaya devam ettim.

Benim durum çok karmaşıktı, önce bilgisayarımda trojan var zannettim. Çünkü internet ışığında sorun olmamasına rağmen, internet bağlantısı bilgisayar üzerinde kopuyordu.

Windowsu detaylı bir şekilde elden geçirdim, baktım çözülmüyor, diğer fiber bağlantımla denedim. Sorun görmeyince ara, tara, kabloları kontrol et derken Adaptöre kadar geldim :)

3a adaptörü takınca alet kendine geldi, nasıl bana 2a adaptör vermişler hala hayret ediyorum. Nasıl bir aymazlık.

Bilmeyen, etmeyen adam olsam, saatlerce müşteri hizmetleriyle mücadele edecektim. İkimize de geçmiş olsun.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı