Kablonet GPON vs Türk Telekom GPON

Edwin

Megapat
Yer
İzmit
Merhaba, iki ISS arasında kaldım. Superonline'dan geçeceğim. İzmitte yaşıyorum. 1000 Mbps'lik paketleri Kablonet 870 TL. Türk Telekom 975 TL. İkisi de bir senelik sözleşme yapıyor. Superonline'dan geçeceğim. Türk Telekom cayma bedelini karşılıyor. Kablonet ise ilk iki ay ücretsiz veriyor dolayısıyla aynı hesaba gelecek. Hangisini tavsiye edersiniz?

Hocam ayni hesaba geliyorsa TT'nin daha iyi bir secim oldugunu dusunmekteyim. Ping konusunda da sansur konusunda da Superonline'dan geciste her turlu memnun kalirsiniz.

Bir iki gün önce bir arkadaş kablonet'in müşteri desteğinin oldukça kötü olduğunu, sürekli internet kesilmesi ve pinglerden müşteri temsilcisini aramasına ama bölgenizde çalışma var diye geçiştirdiklerini söylemişti. En azından ulaşılabilirlik için Türk Telekom tercih ederdim.

Hocam ayni hesaba geliyorsa TT'nin daha iyi bir secim oldugunu dusunmekteyim. Ping konusunda da sansur konusunda da Superonline'dan geciste her turlu memnun kalirsiniz.
Tam tamına aynı olmayacak Kablonete geçersem bir ay cebimde kalmış oluyor. Ayriyetten TT 100 TL daha pahalı değecekse çok önemli değil de farkı merak etmiştim sadece.
Bir iki gün önce bir arkadaş kablonet'in müşteri desteğinin oldukça kötü olduğunu, sürekli internet kesilmesi ve pinglerden müşteri temsilcisini aramasına ama bölgenizde çalışma var diye geçiştirdiklerini söylemişti. En azından ulaşılabilirlik için Türk Telekom tercih ederdim.
Kabloneti docsis altyapısıyla 5 sene kullandım hiç böyle bir sorunla karşılaşmadım. Hatta bir iki kere sorun olmuştu ya aynı gün içerisinde ya da ertesi gün içerisinde gelmişlerdi. GPON altyapısını kullanmadığım için sormak istedim.

Tam tamına aynı olmayacak Kablonet'e geçersem bir ay cebimde kalmış oluyor. Ayrıyeten TT 100 TL daha pahalı değecekse çok önemli değil de farkı merak etmiştim sadece.

Kablonet'i DOCSIS altyapısıyla 5 sene kullandım hiç böyle bir sorunla karşılaşmadım. Hatta bir iki kere sorun olmuştu ya aynı gün içerisinde ya da ertesi gün içerisinde gelmişlerdi. GPON altyapısını kullanmadığım için sormak istedim.

Hocam soyle, Kablonet'in yurt disi cikislarinin cok iyi olmadigi soyleniyor. Ustteki hocamin da belirttigi gibi TT musteri hizmetlerinde de daha iyi olur muhtemelen. Cok sıkıntı olmazsa fiyatta sizin icin TT onerim.

Hocam soyle, Kablonet'in yurt disi cikislarinin cok iyi olmadigi soyleniyor. Ustteki hocamin da belirttigi gibi TT musteri hizmetlerinde de daha iyi olur muhtemelen. Cok sıkıntı olmazsa fiyatta sizin icin TT onerim.
Kablonette herkes aynı hizmeti almıyor. Eğer tt altyapısında isen ping değerleri iyi. Sansür az. Sol altyapısında isen pinge en az +15 ekle . Bir de dalgalanmalar cabası. Dns ile de her siteye girmiyor. Yani şans işi biraz kablonet. Geçen sen çok memnundum bu sene Sol e geçirdiler altyapımı. Film dizi indirmede sıkıntı yok. Oyun için sorun yaşayabilirsin.

Kablonette herkes aynı hizmeti almıyor. Eğer tt altyapısında isen ping değerleri iyi. Sansür az. Sol altyapısında isen pinge en az +15 ekle . Bir de dalgalanmalar cabası. Dns ile de her siteye girmiyor. Yani şans işi biraz kablonet. Geçen sen çok memnundum bu sene Sol e geçirdiler altyapımı. Film dizi indirmede sıkıntı yok. Oyun için sorun yaşayabilirsin.
Yüksek ihtimal TT altyapısını kullanacaklar çünkü çalışmayı TT yaptı diye biliyorum.
TT GPON tek geçerim. Alternatif firmalardan hizmet alırsanız ucuza bile çıkarsınız. Teknosa bile kendi ISS hizmetini başlatmış. Fiyatları da aşırı ucuz. O olmazsa NetSpeed var. Ben memnunum şahsen NetSpeed'den. Alternatifler çok.
Bakacağım hocam çok teşekkürler. Ben kontrol ettiğimde sadece TT ve Kablonet altyapıyı gösteriyor o yüzden farklı seçeneklere çok bakmadım.

Yüksek ihtimal TT altyapısını kullanacaklar çünkü çalışmayı TT yaptı diye biliyorum.

Bakacağım hocam çok teşekkürler. Ben kontrol ettiğimde sadece TT ve Kablonet altyapıyı gösteriyor o yüzden farklı seçeneklere çok bakmadım.
Altyapıyı kiralıyorsunuz. Misal Teknosa'yı kullanacaksınız diyelim. Teknosa TT ile görüşüp sizin altyapınızı kiralıyor ve size hizmet veriyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı