Kablonet jitter sorunu

dnzgrkn07

Megapat
Yer
Antalya
Daha fazla  
Merhaba Kablonet kullanıcısıyım pingim hiç stabil durmuyor Avrupa'da 60tan 65 70'lere fırlıyor saniyelik sürekli bir dengesizlik var İstanbul'da 30'dan 35 40'lara fırlıyor.
Bunu destek ekibiyle çözdürebilir miyiz yoksa DOCSIS 3.0 da bu durum normal mi? Daha önce de aboneydim farklı bir adreste ve bu problem için günlerce uğraşmış çözdürememiştim şimdi yine başka altyapı olmadığı için yeni adresimde de tekrardan Kablonet'e geçmek durumunda kaldım sizce tekrardan iletişime geçmeli miyim?
Bir önceki olayda çok uğraşmıştım ama sinyaliniz iyi vs deyip geçiştirmişlerdi bu problemi yaşayıp çözebilen var mı varsa nasıl çözdü?

Not: Kablolu şekilde bağlanıyorum 2 farklı cihazda da farklı kabloyla da sonuç aynı.

Merhaba Kablonet kullanıcısıyım pingim hiç stabil durmuyor Avrupa'da 60tan 65 70'lere fırlıyor saniyelik sürekli bir dengesizlik var İstanbul'da 30'dan 35 40'lara fırlıyor.
Bunu destek ekibiyle çözdürebilir miyiz yoksa DOCSIS 3.0 da bu durum normal mi? Daha önce de aboneydim farklı bir adreste ve bu problem için günlerce uğraşmış çözdürememiştim şimdi yine başka altyapı olmadığı için yeni adresimde de tekrardan Kablonet'e geçmek durumunda kaldım sizce tekrardan iletişime geçmeli miyim?
Bir önceki olayda çok uğraşmıştım ama sinyaliniz iyi vs deyip geçiştirmişlerdi bu problemi yaşayıp çözebilen var mı varsa nasıl çözdü?

Not: Kablolu şekilde bağlanıyorum 2 farklı cihazda da farklı kabloyla da sonuç aynı.
Modeminizin modeli nedir? Infinity mi ya da başka model mi ?

Infinity ama daha önce yeni gelen modemde de aynı sorunu yaşamıştım.
kablotvbilgi ye mail atabilirsiniz. Sizden birkaç test isteyebilirler. Ayrıca sinyal ekranında (bunu siz göremezsiniz) SM% değerine bakılması gerekebilir. Sistemde 90 ve üstünde sorun olmaz. Bu değer aşağı düşerse sorun başlar. IP bloğunuzu da kontrol edin. Güvenli internet yoksa cgnat (100 lü blok) tan çıkıp belirli bir süre deneyebilirsiniz. Modemden de güvenlik duvarı bölümünden IPv4 güvenlik duvarı seviyesini kapalı hale getirerek de deneyin.

Kablotvbilgi ye mail atabilirsiniz. Sizden birkaç test isteyebilirler. Ayrıca sinyal ekranında (bunu siz göremezsiniz) sm% değerine bakılması gerekebilir. Sistemde 90 ve üstünde sorun olmaz. Bu değer aşağı düşerse sorun başlar. IP bloğunuzu da kontrol edin. Güvenli internet yoksa CGNAT (100'lü blok)tan çıkıp belirli bir süre deneyebilirsiniz. Modemden de güvenlik duvarı bölümünden IPv4 güvenlik duvarı seviyesini kapalı hale getirerek de deneyin.

İp bloğum 94'lü blokta statik IP kullanıyorum sorun çözülsün diye statik IP istedim lakin çözüm olmadı. Daha önce dediğim gibi istedikleri tüm testleri attım daha önceki adresimdeki jitter oranı çok daha kötüydü 30'dan 60'a 70'e fırlıyordu çok uğraştım çözmeleri için ama sürekli aynı cevaplar ve testler istendi tekrardan deneyeceğim iletişime geçmeyi bakalım.

İp bloğum 94'lü blokta statik IP kullanıyorum sorun çözülsün diye statik IP istedim lakin çözüm olmadı. Daha önce dediğim gibi istedikleri tüm testleri attım daha önceki adresimdeki jitter oranı çok daha kötüydü 30'dan 60'a 70'e fırlıyordu çok uğraştım çözmeleri için ama sürekli aynı cevaplar ve testler istendi tekrardan deneyeceğim iletişime geçmeyi bakalım.
Birde az bir ihtimal ama splitter kullanıyor musunuz ? TV izlemek için. Kullanıyorsanız eğer onu da değiştirerek deneyebilirsiniz. Bazen splitter arızasından gürültü girebiliyor sinyale dengesizlik ya da bozulma yapabiliyor.

Vallahi bu splitteri nasıl değiştirebilirim yine Kablonet mi yapıyor sadece değişimini yoksa temin edebilir miyim?

Dosya Ekleri

• IMG_20230826_023415.jpg
    IMG_20230826_023415.jpg
    56,8 KB · Görüntüleme: 66
Splitterı çıkarıp sadece datayı modeme vererek denedim ama tam olarak emin değilim jitter kafasına göre 60'dan 70'e 5 10 sn de saniyelik çıkışlar yaşadı datayı tek başına verince ama şu an splitter taktım onda da aynı 5-10 sn de saniyelik çıkıyor bazen 60-65-70-60-64-67-70 diye sürekli dalgalanıyor tam olarak ne yapmalıyım çözebilmiş değilim ve neye göre böyle dalgalanıyor onu da anlamadım.
---
Şimdi splitterla biraz daha denedim splitterda sanki jitter daha çok yaşanıyor gibi yani anlık sürekli dediğim gibi dalgalanma yaşıyor pingim splittersız 63'ten 70'e 5sn de saniyelik çıkış yaşarken splitterla 63-65-70-65-63-64-70 tarzında sürekli bir dalgalanma söz konusu.
Splitter değişsem bile bu problem yaşanabilir gibi hissediyorum daha yeni taktıklar yani bu cihazı vs splitterların genel problemi olabilir mi TV için ne yapabilirim?

Splitterı çıkarıp sadece datayı modeme vererek denedim ama tam olarak emin değilim jitter kafasına göre 60'dan 70'e 5 10 sn de saniyelik çıkışlar yaşadı datayı tek başına verince ama şu an splitter taktım onda da aynı 5-10 sn de saniyelik çıkıyor bazen 60-65-70-60-64-67-70 diye sürekli dalgalanıyor tam olarak ne yapmalıyım çözebilmiş değilim ve neye göre böyle dalgalanıyor onu da anlamadım.
Sinyal değerlerine ve dediğim değerlere de bakılması gerekli açıkçası. Mail atın en iyisi. Kontrol etsinler. Sorunun çözülmesi için daha yararlı olur.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı