Kablonet Netmaster Wifi Kalitesi artırmak için router gibi cihazlar kullanılmalı mı?

gorkem4ydin

Kilopat
Merhaba, modemim Netmaster CBW-383ZN ve oldukça eski bir model. Wi-Fi kalitem çok kötü; özellikle yan odadan bağlandığımda internette gezinirken bile sık sık takılmalar yaşıyorum. Başta bu durumu internet hızımın 25 Mbps olmasına bağlamıştım, ancak hızı 50 Mbps’ye çıkarmama rağmen sorun devam ediyor.

Wi-Fi kalitesini artırmak için ne yapmam gerektiğini araştırdım. Router gibi cihazların bu konuda yardımcı olabileceğini gördüm fakat konu hakkında pek fazla bilgiye sahip değilim. Modemimi değiştirmek istemiyorum çünkü KabloNet yeni sistemde sadece modem kiralama yapıyor diye biliyorum.

Bu nedenle, modemimi değiştirmeden Wi-Fi kalitesini artırmak için router gibi cihazlar kullanabilir miyim?

Merhaba, modemim Netmaster CBW-383zn ve oldukça eski bir model. Wi-Fi kalitem çok kötü; özellikle yan odadan bağlandığımda internette gezinirken bile sık sık takılmalar yaşıyorum. Başta bu durumu internet hızımın 25 Mbps olmasına bağlamıştım, ancak hızı 50 Mbps'ye çıkarmama rağmen sorun devam ediyor.

Wi-Fi kalitesini artırmak için ne yapmam gerektiğini araştırdım. Router gibi cihazların bu konuda yardımcı olabileceğini gördüm fakat konu hakkında pek fazla bilgiye sahip değilim. Modemimi değiştirmek istemiyorum çünkü Kablonet yeni sistemde sadece modem kiralama yapıyor diye biliyorum.

Bu nedenle, modemimi değiştirmeden Wi-Fi kalitesini artırmak için router gibi cihazlar kullanabilir miyim?

Xiaomi AX3000T alıp OpenWrt yükleyip kullanabilirsin ben TD-9970V3 modemim ile kullanıyorum evin her yerinde çekiyor.

Bağllantısını nasıl yapabilirim bir video görsel vs. var mıdır?
Ve TP-LINK TL-WR840N 300 Mbps 4 Portlu Router şu tarz daha uygun yollu routerlar da 2+1 evde işimi görür mü?

OpenWrt'yı kurduktan sonra tek yapman gereken şey modemin lan girişinden routerın güç kablosunun yanındaki WAN girişine Ethernet ile bağlanman eğer PC'yi kablolu bağlıyorsan routerın lan girişlerinden birine bağlayabilirsin.

Buradaki konuya göz atabilirsin OpenWrt'yı nasıl kurulacağının örnekleri mevcut.

Merhaba, modemim Netmaster CBW-383ZN ve oldukça eski bir model. Wi-Fi kalitem çok kötü; özellikle yan odadan bağlandığımda internette gezinirken bile sık sık takılmalar yaşıyorum. Başta bu durumu internet hızımın 25 Mbps olmasına bağlamıştım, ancak hızı 50 Mbps’ye çıkarmama rağmen sorun devam ediyor.

Wi-Fi kalitesini artırmak için ne yapmam gerektiğini araştırdım. Router gibi cihazların bu konuda yardımcı olabileceğini gördüm fakat konu hakkında pek fazla bilgiye sahip değilim. Modemimi değiştirmek istemiyorum çünkü KabloNet yeni sistemde sadece modem kiralama yapıyor diye biliyorum.

Cihazı satın alacaksan burada daha ucuza buldum.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı