Kablonet router bağlamak

YusufGK

Kilopat
Daha fazla  
Kablonet Infinity 401 modemim var. Wi-Fi özelliği çok kötü, bu yüzden keenetic extra router aldım. Şimdi ben nasıl kurulum yapacağım? Anladığım kadarıyla Kablonet modemini bridge moda alıp LAN çıkışından Keenetic'in WAN portuna kablo bağlayacağım sonra ilk kurulum ekranından PPPoE yerine şifresizi seçip kurulumu tamamlayacağım. (eksiğim varsa söyleyin) Bir de DHCP kapatmak lazım falan diyorlar onu Kablonet'ten mi kapatacağım? Keenetic'den mi? Amacım Infinity 401'i sadece coaxiel kablodan internet kablosuna çevirmek için kullanıp keenetic ile Wi-Fi'yi yaymak.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kablonet Infinity 401 modemim var. Wi-Fi özelliği çok kötü, bu yüzden keenetic extra router aldım. Şimdi ben nasıl kurulum yapacağım? Anladığım kadarıyla Kablonet modemini bridge moda alıp LAN çıkışından Keenetic'in WAN portuna kablo bağlayacağım sonra ilk kurulum ekranından PPPoE yerine şifresizi seçip kurulumu tamamlayacağım. (eksiğim varsa söyleyin) Bir de DHCP kapatmak lazım falan diyorlar onu Kablonet'ten mi kapatacağım? Keenetic'den mi? Amacım Infinity 401'i sadece coaxiel kablodan internet kablosuna çevirmek için kullanıp keenetic ile Wi-Fi'yi yaymak.
Keenetic'ten DHCP'yi kapatıp dener misin ?

Aynı şekilde kullandığım ISS Kablonet. Modem Netmaster CBW-383ZN. Ben de modemi bridge modunda Coaxial kabloyu LAN kablosuna çevirmek için kullanıyorum.
Modem arayüzünde modemi bridge moduna almadan önce kablosuz menüsünden Wi-Fi’ı kapatın, modemi bridge moduna alın ve LAN kablosunu PC’den söküp routerın WAN portuna takın. PC’den kabloyla bağlanacaksanız da kabloyu routerın LAN portundan alın.
Bir de DHCP kapatmak lazım falan diyorlar
Ben böyle bir ayar yapmadım, sorunsuz kullanıyorum.
Kullandığım router Asus RT-AX82U.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı