Kablonet tarife değişimi

221510

Kilopat
2 senedir Kablonet'in 25 Mbps Ekosınırsız tarifesini kullanıyordum ve kota bittiğinde hızım 16 Mbps'e düşüyordu. Yaklaşık 1 hafta önce beni arayıp taahhütümün bittiğini söylediler ve ben de aynı tarife ile devam etmek istediğimi söyledim. İşlerim yoğun olduğu için dün gece farkettim ki; tarifem 24 Mbps ekosınırsız olarak değiştirilmiş ve kotam bittiğinde de hızım 8 Mbps'e düşüyor. Arayıp 25 Mbps olan tarifeye geçmek istediğimi söylediğimde kampanyanın değiştiğini ve artık 25 Mbps paketin ekosınırsız değil kotalı olduğunu, aşım yaptığımda ek ücret uygulanacağını söylediler. Ben de bu tarifeyi buldum, arayıp geçiş yapmak istediğimi söyledim ama bu tarifenin analog olduğunu, benim dijital kullandığımı ve bu tarifeye geçtiğimde ücretin 200 TL olacağını söylediler. Şu an internetim berbat durumda, ping değeri oldukça yüksek ve uygun bir tarife bulamadım.

-Şu an kullandığım 24 Mbps internetin kotasını yükseltsem yeterli olur mu? (Ayda ortalama 140-150 GB download yapıyorum ama hız yüksekken bu kullanım artar diye tahmin ediyorum.)
-Geçiş yapabileceğim 25 Mbps ekosınırsız olan bir paket var mı?

Bilen arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kablonet kullanıyorum.
120 gb akk, 25mb hız,
TV kısmı ise full paket (tüm kanallar + sinemalar vs) ,
Telefonu da modeme bağlattık, o da dahil olmak üzere 78 lira ödüyorum. Bir şubeye gidin, size özel paket oluşturuyorlar. Yürürlükte olan bir kampanya aramak zorunda değilsiniz.

Benzer şekilde nişanlımı da kablonet abonesi yaptım, 150 gb akk 20mb hız, tv temel paket, 1000 dk telefon vs aylık 55 lira ödüyor.

Yeni müşteri olmamız gerekmiyor mu bunun için? Benim zaten 2 senelik taahhütüm başladı bir tarife üzerinden.

Kendi kullandığım aboneliğim 2012 yılından Yeni aboneliği de nişanlıma yapmıştım onunki o sebepten daha ucuz oldu.

Kampanya bittiğinde aynı tarifeden devam edilir diye biliyordum ben. Kampanyalı fiyattan pahalı olur ama.

Taahhütü biten kampanyanızın adı neydi? AKN kaç GB'dı? Ne kadar ödüyordunuz?

Yeni taahhüt mü yaptınız yoksa tarifeliye mi geçtiniz?
Yeni pakette ne kadar ödüyorsunuz?

Kablo TV, Teledünya hizmeti alıyor musunuz?

Taahhütü biten kampanyanızın adı neydi? AKN kaç GB'dı? Ne kadar ödüyordunuz?
Kampanyanın adını bilmiyorum, 50 GB AKN, 50 TL.
Yeni taahhüt mü yaptınız yoksa tarifeliye mi geçtiniz?
Telefondan taahhütü uzattım sadece.
Yeni pakette ne kadar ödüyorsunuz?
Fiyat farkı yok.
Kablo TV, Teledünya hizmeti alıyor musunuz?
Evet alıyorum.

Önceden taahhüt uzatma yoktu. Kampanya süresi dolunca yeni kampanyaya geçiyordun veya mevcut tarifen ne ise o tarife üzerinden internet+TV şeklinde ödüyordun. Haliyle fiyat artıyordu.

AKN düzenlemesi sonrası hizmet şekli değişmiş olabilir. Şuan İnternet+TV ye 50 TL ödemeye devam ediyorsan aynı kampanya üzerinden hizmet sağlamış olabilirler. Diğer türlü 24 Mbps 50 GB AKN 50 TL + Teledünya var muhtemelen sende(o yüzden dijital), o da minimum 18-20 TL toplam 70 TL gibi bir fiyat ödemen gerekirdi. Eğer böyle ödüyorsan da taahhüt yapılmasına gerek yoktu.

Ana Sayfa | Kablo adresine girip kampanya bilgilerine bir bak bakalım veya taahhüt ve sözleşmelerine bak. Hangi kampanya/tarife üzerinden yapılmış.

Önceki sorularına gelecek olursak;

Şu an kullandığım 24 Mbps internetin kotasını yükseltsem yeterli olur mu? (Ayda ortalama 140-150 GB download yapıyorum ama hız yüksekken bu kullanım artar diye tahmin ediyorum.)
Muhtemelen dediğin gibi olacaktır. Yine yetmeyecektir.
25/16 Mbps en ideal seçenekmiş. Ben kampanya girişinde 24Mbps-25GB AKN yerine 10Mbps'de kalıp AKN'yi 50GB'a yükseltmiştim.

-Geçiş yapabileceğim 25 Mbps ekosınırsız olan bir paket var mı?
Şuanki AKN'li Ekosınırsız tarifelerinde 25Mbps yok, kaldırmışlar.
Başka tarifeye geçemezsin diye biliyorum. Ki zaten taahhüt yapmışsın. Başka kampanya da seçemezsin. Taahhüt bozarsan fazla para ödersin.

Bu durumda yapabileceğin çok bir şey yok aslında.

Çok teşekkür ediyorum dostum aklımdaki tüm soruları yanıtladığın için..

Önceki aldığın kampanya da TV+İnternet kampanyasıydı sanırım ama onda da 25Mbps Ekosınırsız paketi yok. Belki hız değişimleri sonrası eski kampanya bilgilerini de güncellemiş olabilirler. Ya da senin ödediğin ücrete denk geldiği için bu kampanyaya almışlar seni.

Benim taahhüt Eylül sonunda bitecek. Hızım 10Mbps tarifede yok diye de beni en düşük 16Mbps hıza geçirebilirler. Ben zaten TV+İnternet 29 TL ödüyorum. Şuan bana uygun bir tarife yok hangisine geçsem fiyat artacak. En son ihtimal aboneliği kapatacağım.

Eğer fiyat çok gelmezse "24 Mbps'ye kadar 250 GB AKN'li Eko-Sınırsız "(77TL) bu tarifeye geç. Bu sana yeter bence. Cihaz parası ödüyorsan max +9 TL de o 86 TL falan olur.

Hayır cihaz parası ödemiyorum, dediğin kampanyaya geçebilirim aslında 250 GB AKN yeter sanırım. Bir şeyler indirmediğim zamanlarda internet kullanımım aylık ortalama 120-130 GB

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…