Kablonet vs Türk Telekom (FTTH)

PatatesEnes

Decapat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Ryzen 7 7840HS/RTX 4060(mobile)/16 GB DDR5 RAM/ 512 GB m2 ssd
Kablonet ile TT fiber arasında kaldım. Kablonet'in altyapı sorgulamasında 1000MBPS FTTH internetim olduğu görünüyor ama TT Turkcell TurkNet gibi diğer tüm servis sağlayıcıları Max 100Mbps alabileceğimi gösteriyor. Bu durumda evimde FTTH var mı ona emin olamadım o yüzden konu açıyorum ve TT FTTH altyapı olan evlerde farklı bir modem sunuyor o modemin kalitesi hakkında da şüpheliyim. Kablonet kullananlar da TT kullananlar da bulunduğum ilçede memnun olduklarını söylüyorlar o yüzden kararsız kaldım, Kablonet alsam da 100Mbps olan paketini alacağım ancak TT mu Kablonet mi daha fazla arıza çıkarır onu hesap edemiyorum.

Okumadan söyleyeyim kablonettir hem uygun hem de daha iyidir.

Kablonet ile TT fiber arasında kaldım. Kablonet'in altyapı sorgulamasında 1000MBPS FTTH internetim olduğu görünüyor ama TT Turkcell TurkNet gibi diğer tüm servis sağlayıcıları Max 100Mbps alabileceğimi gösteriyor. Bu durumda evimde FTTH var mı ona emin olamadım o yüzden konu açıyorum ve TT FTTH altyapı olan evlerde farklı bir modem sunuyor o modemin kalitesi hakkında da şüpheliyim. Kablonet kullananlar da TT kullananlar da bulunduğum ilçede memnun olduklarını söylüyorlar o yüzden kararsız kaldım, Kablonet alsam da 100Mbps olan paketini alacağım ancak TT mu Kablonet mi daha fazla arıza çıkarır onu hesap edemiyorum.

Okudum eğer çok fazla hız istiyorsan 1000 Mbps'ye geçebilirsin ama fiyatları çok pahalı olur.

Kablonet ile sorgulama yaptığınızda FTTH olduğunu söylüyorsa Türk Telekom fiber altyapısıdır. Kendi altyapısı olduğunda GPON altyapı var diye sonuç veriyor.

Kablonet bir süredir yeni müşterilerine 1000MBPS hız vermiyor. Ayrıca dikkat etmen diğer ve en önemli konu ise Kablonet, Türk Telekom altyapısında çok düşük upload hızları sunuyor.

Kendi altyapısı çok iyi olsa da Türk Telekom altyapısı ile rekabetçi hizmet veremiyor.

TurkNet'e gelecek olursak o zaten kendi altyapısı yoksa sadece 100Mbps tarife sunuyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı