Kablonet'in verdiği Huawei - EG8247W fiber modemi nasıl?

Aslında bazı arkadaşlar tepki gösterebilir daireye kadar fiber var modem uyumlu ve 25mpbs paket kullanılır mı diye şuan hızla ilgili bir talebim yok olursa zaten sistem sorunsuz + sını bile verecektir.Tv yayını neta 8900 ile alıyorum.Kiralamadım mevcutta vardı.

Dosya Ekleri

• IMG-20201128-WA0017.jpeg
    211,7 KB · Görüntüleme: 460
Ben önceden tepki gösteriyordum ama yanlış bir tepkiymiş.

Sonuçta herkes kendi ihtiyacına göre seçim yapıyor ihtiyacından fazlasına para vermeye gerek yok tabii kullanmayan adama fiber çekiliyor kullanmak isteyen adam ADSL ile kalınca orada biraz canımız sıkılıyor bu altyapı karmaşası can yakar.

@SuatAydemir Hayırlı olsun, mavi ekransız günlerde tadını çıkarın.

Zaten fiberin tadı yavaş yavaş kendini belli ediyor, bir zaman sonra hızı yükseltme ihtiyacı duyuyorsunuz

Bizim burada fiber çeken Kablonet çalışanları gördüm, maskeleri vs. olmayınca gidip soramadım.

Zaten yakıyor hocam, belki biz veya Ahmet amca hissetmiyor fakat firmalar hissediyor. DH forumu takip ediyorsunuzdur, TurkNet bile Turkcell'den fazla GPON kurmuş. Öyle 5-10 yıl içinde değil, 2020 yılı içinde...

Zamanında firmaların ve devletin altyapıyı TT yapmalı ve diğer firmalar TT'den kiralamalı mantığı yüzünden (özelleştirmenin başlangıç ve orta vakitleri) bugun firmalar çıkmaza girmiş durumda.

Devlet tarafında yapılan yatırım baskısı, bir yandan 5G için yapılan baskı ve hükümetin 2023 hedefleri arasında bulunan her eve 100 Mbps sağlama hedefi iyice TT'yi tekel konuma getirdi.

Bu işin çözümü var. BTK bile TT'nin elinde. Hem BTK'da hem de TT'de çalışan üst düzey insanlar var. Durum böyleyken olan garibanın internetine olacak...

@SuatAydemir hayırlı olsun. ONT cihazına ihtiyaç kalmadan fiberin kullanılması güzel olmuş. Çok hoşuma gitti o detay. Diğer bütün firmaların daireye kadar fiberinde 2 cihaz kullanması zorunlu oluyor. Çirkin bir görüntü oluyor. Ama KabloNet paraya kıymış galiba. Bu modemler diğerlerinden tuzlu olsa gerek.

Aslında 16 mpbs internet başvurusu yapmıştım netspeed te ama port yokmuş...altyapı sorgulaması yaptığımda 17 mpbs destekliyor ve santral mesafesi 535 metre.Bu yüzden turksat yöneldim biraz mecburi oldu..Tezat bir durum aslında,çoğu kullanıcı adsl istemeyip fiber isterken tam tersi oldu bende.Ama iyi oldu 25mpbs olsa bile cam gibi dalgalanma vs yok neyse onu veriyor.Cihaz çok yeni 1.300-1.500 tl civarındaymış..Detaylı kullanıcı bilgisi yok kendi sitesinden başka.
Teşekkür ederim.Kiralama taraftarı değildim aslında sırf pahalı modem olduğu.Aksi bir durumda yüksek fatura kesme ihtimalleri var.Fiber kabloyu gpon cihazına bağlayıp ethernet ile vdsl modeme bağlayıp kullanabilirim,bu seferde tv uydu alıcısına catv çıkış olmayacağı için tv iptal oluçak..Bunun bir yolu var mı onu araştırıyorum.Kiralama bana itici geliyor.

Beni mi bekliyordunuz sayın TT;

@Ulunay hocam bu BTK neyi bekliyor Yılın son ayına 4 saat kalmış hala açıklama gelmedi yeni yüksek hızlı paketler konusunda...

BTK onayı verdi mi bilmiyorum ama onayı alıp satışa açma veya açmama kararı TT'nin elinde.
Hocam BTK onay verirse vanayı açar diye tahmin ediyorum TT. 1000 mbps paket bile gelebilir ama tabii fahiş fiyat olacaktır ilk sene.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…