Kablonetten hangi sağlayıcıya geçmeliyim?

Çok teşekkürler, yorumunuz benimle birlikte birçok kişiyi de aydınlatıcı olacaktır.
Evet akıllı tarife sıkıntı oluyor çünkü ev halkı tam da akşamları aynı anda internet kullanıyor dolayısıyla 25'i paylaşıyoruz. Upload bilmiyorum çok beni rahatsız etmiyor ama 100-5 olacağına, 70-20 falan olsa daha mutlu olurdum açıkcası.
Özetle otur oturduğun yerde diyorsunuz, açıkcası biraz da değişim heyecan istiyordum ama şartlar uygun değil demekki.

Eğer TV istemeseniz kesinlikle geçiş yapın derdim ama KabloTV alternatifi sadece Turkcell TV+ olabilir. Verilen fiyat teklifi de Türknet ile aynı. 140 TL gayet uygun. Tabi Akıllı tarifenin 25 Mbit'e düşüyor olması da bu bahsettiğim altyapının kısıtından.

Normalde COAX DOCSIS altyapı Almanya'da ABD ve Kanada gibi gelişmiş ülkelerde yaygın ve başarılı bir uygulama biçimiyle uygulanıyor fakat bu bahsettiğim bölgede kullanıcı başına hizmet verilmemesi, toplam bant genişliği üzerinden hizmet sunulması sebebiyle Kablonet yatırımlarını da bu yönde gelişmelere gitmediğinden oldukça sıkıntılı bir tablo oluşuyor. Bu sebeple Kablonet de çözümü Upload hızlarını sınırlı tutmakta, prime time diyeceğimiz akşam saatlerinde hız kısıtlamasına giderek hizmette oluşacak yoğunluklara bağlı kesintilerin önüne geçebiliyor diyebiliriz.

Eğer kablonet DOCSIS 3.0'ı terk etmeyecekse ve altapı yatırımlarını olduğu gibi bırakacaksa bu ilerleyiş zor. Bazı pilot bölgelerde FTTH gerçek daireye kadar fiber optik kablonun çıktığı hizmeti sunuyor. COAX anten kablosu değil. Bu hizmetine odaklanıyor artık yavaş yavaş. FTTH altyapıda teorik olarak herhangi bir hız sınırı olmasının imkanı yok. Kullanılan modem de normalde fiber modemlerde ONT+HGW router ayrı ayrı sunulurken Kablonet'in temin ettiği bu fiber altyapılı Huawei modemde tıpkı SoL Huawei ONT terminali gibi router içine entegreli halde. Hatta router'dan COAX çıkış verilip modem üzerinden KabloTV hizmeti bile veriliyor. Kablonet'in evrilmek istediği nokta bu şu anda.

VDSL üzerinden TV hizmeti almak istiyorsanız Tivibu+Türk Telekom ya da Superonline+TV+ alabilirsiniz. İki hizmetin de fiyatları yüksek son zamlarla birlikte.

TV çok zorunlu değil, izlediğimiz 1-2 kanal vardı ona özel onlar da olmasa da olur ama ben paket bulamadım. Sizce Mesela süperonline üzerinden hangi paket işimi görür? yada önerdiğiniz bir sağlayıcının önerdiğiniz fiyat performansı uygun gibi duruyor dediğiniz paketi var mı acaba?
Bu arada kablonet 120₺ civarında olacakmış devam eden müşteri olduğum için eğer taahütü uzatırsam. Ona göre bir fiyat bandında olması gerek. Yani 150 olacaksa olmaz mesela

Hocam TV zorunlu değilse GİBİR, Netspeed, Comnet gibi ISSlere bakabilirsiniz fiyat limitinizde. Fakat modem temin etmeniz gerekecek. Kablonet'te olduğu gibi kiralama yok. İkinci el VMG3312 B10B ya da W9970v3 alabilirsiniz kablosuzda çok beklentiniz yoksa.

120 TL 100Mbit internet için gerçekten kafi bir değer. Bana sorsanız memnunsanız hiç karışmazdım. Yeni abonelik fiyatları uçuyor Kablonet'in. Size çok şık bir teklif sunulmuş. 1 Şubat sonrası teklifleri görseniz şaşarsınız.

Şimdi bu saydığım VDSL altyapıdan sunulan hizmete Türk Telekom'un bu portları zamlı bir tarife ile sunacağından Türknet başta olmak üzere çoğu ISS fiyatları yükseltti. Yani bugün 99 TL olan teklif yarın 150 TL olabilir. Kablonet'te bu da yok. Taahhüt veriyorsunuz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…