Kablosuz 2.4 ve 5 GHz

Cem Sonışıl

Kilopat
Uzun zamandan sonra turktelekom'dan vezgeçip Vodafone internete geçiş yaptım. Her şey güzel ancak şöyle bir sorun var, Wi-Fi ayarlarımda 2.4 ve 5 GHz adında 2 Wi-Fi var. İkisinede girebiliyorum tabii ki 2.4 olan daha yavaş ancak sorunum şu bunları tek bir Wi-Fi yapabilir miyim? Neden tek bir modem için iki Wi-Fi ismi kullanıyor? Nasıl düzeltebiliriz. Yardımcı olursanız sevinirim.

Bende de Türk Telekom'da bu şekilde. Modem arayüzünden teke düşürebilirsiniz ama buna gerek yok. 2.4 daha uzak mesafeyi, 5 daha kısa (genellikle modemin bulunduğu oda) mesafeyi kapsar. 5 olana bağlanıp modemden uzaklaşırsanız bağlantı stabil olmaz, yavaşlar. Bende ikisi de aktif, farklı isimler verdim. Kolay kullanım için yanlarına 24 ve 5 ekledim. Ayrıca bu bir sorun değil, işinize yarayacak bir özellik. :)

Modem arayüzüne giriş yapın. Sonrasında kablosuz ağlar kısmında 5GHz’lik profili seçin. Ağ durumunu kapalı yapın. Sadece ilk profiliniz etkin olacaktır. Ama açık olması herhangi bir olumsuz etki oluşturmaz. Tercihe bağlı kullanabilirsiniz.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı