Kablosuz adaptör ile hotspot açılır mı?

I am inevitable

Megapat
Daha fazla  
Merhaba. Masaüstü bilgisayarlarda kullanılan harici Wi-Fi adaptörüm var, bunu laptoplardaki gibi hotspot (kablolu alınan interneti kablosuz yayma) için kullanabilir miyim?

1655270057143.png

Bu tarz bir ürün.

Her üründe var mı yoksa bu standart bir şey mi bilgim yok. Teorik olarak anlatmak istiyorum. Wi-Fi-share özelliği mi var cihazın yoksa sadece sinyal alıcı mı bu önemli. Eğer sadece sinyal alıcıysa yapamazsın.

Çok önceden connectify diye bir program ile yapmıştım ancak sonradan ihtiyacım olmadı. Yanlış hatırlamıyorsam Windows içinde bir yerde dahili olarak paylaşım özelliği vardı.

Bu arada laptop wi-fi adaptörü ile bunların pek de farklı yok. Bağlantı arabirimi(USB) farklı sadece. Onlarla paylaşılıyorsa bununla da paylaşılır.

Merhaba. Masaüstü bilgisayarlarda kullanılan harici Wi-Fi adaptörüm var, bunu laptoplardaki gibi hotspot (kablolu alınan interneti kablosuz yayma) için kullanabilir miyim?

Eki Görüntüle 1420285

Bu tarz bir ürün.

Kanka hotspot eski telefonumda vardı ve benim bildiğim kadarıyla hotspot mobil veriyi kablosuz bir ağa dönüştürmek vb. özellikleri var yapılıyor olması gerek yani.

Yukarıda yazdığım şeyi ta Windows 7 kullanırken ihtiyacım olduğu bir anda yapmıştım. O zaman programsız olmamıştı. Şimdi Windows 10 ile deneme fırsatım olduğunu fark ettim. Bilgisayar şimdi kabloyla bağlı ve boşta duran bir USB Wi-Fi adaptörüm var. Denedim ve çalışıyor. Hatta telefonumun salondaki eski modemle kurduğu bağlantıdan daha stabil bir bağlantı elde ettim. Sabit 50 Mbps indirme hızı çıktı.

Hızlı açıp kapama noktası:
wifi hotspot.png

Ayarlar menüsü. Parola ve erişim noktası adı değiştirmek için lazım:
hotspot ayar.png

IMG_20220615_094824.jpg

IMG_20220615_095016.jpg

Son düzenleme:
Yukarıda yazdığım şeyi ta Windows 7 kullanırken ihtiyacım olduğu bir anda yapmıştım. O zaman programsız olmamıştı. Şimdi Windows 10 ile deneme fırsatım olduğunu fark ettim. Bilgisayar şimdi kabloyla bağlı ve boşta duran bir USB Wi-Fi adaptörüm var. Denedim ve çalışıyor. Hatta telefonumun salondaki eski modemle kurduğu bağlantıdan daha stabil bir bağlantı elde ettim. Sabit 50 Mbps indirme hızı çıktı.

Hızlı açıp kapama noktası:

Ayarlar menüsü. Parola ve erişim noktası adı değiştirmek için lazım:

Windows 11'de bu menüyü göremedim ama cihaz şu an takılı olmadığı için olabilir. Çünkü olup olmamasına göre gönderttireceğim ürünü. Teşekkürler, ürün gelince deneyeceğim.

Windows 11'de bu menüyü göremedim ama cihaz şu an takılı olmadığı için olabilir. Çünkü olup olmamasına göre gönderttireceğim ürünü. Teşekkürler, ürün gelince deneyeceğim.
Ağ ve İnternet menüsündeki "Wi-Fi", "Uçak modu" ve "Mobil etkin nokta" ayarları sadece kablosuz adaptör varken gözükür. İlk resimdeki kısayol da öyle. Ben adaptörü çıkardıktan sonra kayboldu şimdi. Benim kullandığım da öyle özel bir cihaz değil. Muhtemelen sizin aldığınız da çalışır.

Ağ ve internet menüsündeki "Wi-Fi", "uçak modu" ve "mobil etkin nokta" ayarları sadece kablosuz adaptör varken gözükür. İlk resimdeki kısayol da öyle. Ben adaptörü çıkardıktan sonra kayboldu şimdi. Benim kullandığım da öyle özel bir cihaz değil. Muhtemelen sizin aldığınız da çalışır.

Dark rangemax wDN300HP2a​

Bu da aşırı bir şey değil ama umarım çalışır. Teşekkürler.

Denedim arkadaşlar. Çalışıyormuş.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı