Kablosuz bağlantıda internet hızı düşüyor

ArqeNade

Megapat
Daha fazla  
Bugün Twitch'den yayın izliyordum birden yayın donmaya başladı. Ben de hız testi yapayım dedim ve 25 Mbps olan internetimin test sonucunun 3 Mbps civarında olduğunu gördüm. Hemen kablo takıp test ettiğimde 25 Mbps'nin tamamını alıyordum. Bu sorun arada bir oluyor. Sonra kendi kendine düzeliyor. Wi-Fi driverlarım güncel. En azından üreticinin sitesindeki son sürüm.

Wi-Fi adaptörü:
Realtek RTL8822CE 802.11AC PCI-e adapter.

Kablosuz bağlantı hızı her zaman kabloludan yavaştır. Ama ekstra bir sorun var mı bilmiyorum.

Kablosuz bağlantı hızı her zaman kabloludan yavaştır. Ama ekstra bir sorun var mı bilmiyorum.
Haklısınız ama bu kadar da fark etmez. Dediğim gibi sürekli değil arada bir oluyor.
Modem nedir ve kaç yıllık?
Net Master CBW-383Z4 Kablo Modem. Kaç yıllık bilmiyorum ama eski bir modem. 2. el olarak almıştım. 27 aydır bende.

Haklısınız ama bu kadar da fark etmez. Dediğim gibi sürekli değil arada bir oluyor.

Net Master CBW-383Z4 Kablo Modem. Kaç yıllık bilmiyorum ama eski bir modem. 2. el olarak almıştım. 27 aydır bende.
Sorun belli oldu :D Değiştirme zamanı gelmiş.

Net Master CBW-383Z4 kablo modem. Kaç yıllık bilmiyorum ama eski bir modem. 2. el olarak almıştım. 27 aydır bende.

Modemler eskidikçe içerisindeki kablosuz frekansa dönüştüren bobinler işlevini kısmen yitirebiliyor. Bu sorundan kaynaklı olabilir. Tavsiyem güncel az kullanılmış veya sıfır bir modem tercih etmeniz olacaktır. İyi günler dilerim.

Aynı modemi kullanıyorum. Netten de araştırabilirsiniz, Kablonet modemlerin WiFi performansı berbat. Çözüm olarak TP-Link, Asus gibi markalardan kaliteli bir router yada access point alıp modeme bağlayabilirsiniz.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı