Kablosuz internetle alınan değerler iyi midir?

theYagi

Hectopat
Makaleler
5
1619822940126.png

Değerlerim bu şekilde, modem 6 metre uzaklıkta.
Sizce iyi midir? Bir yönlendirici almaya gerek var mı?

50Mbps fiber paket.
Modemin yanına gitme veya kablolu bağlanma ihtimalim yok, kocaman kasa oraya kuramam.

Benim de 50Mbps internet pakettim var. CAT6 kablo ile 50 Wi-Fi ile 40 civarı veriyor. Fakat Wi-Fi bağlantısı ile oyun oynayınca packet loss sıkıntısı yaşıyordum. Kablo ile bağlanınca böyle bir sorun kalmadı. Kablo daha iyidir.

Eki Görüntüle 1001120

Değerlerim bu şekilde, modem 6 metre uzaklıkta.
Sizce iyi midir? Bir yönlendirici almaya gerek var mı?

İyi mi?
-Evet iyi web de gezinmek için yeterli. YouTube, Netflix içerik sayfalarında da sorun yaşamazsın, ping düşük oyunlarda da çok problem olmaz.
-Evet " modemin yanına gitme veya kablolu bağlanma ihtimalim yok, kocaman kasa oraya kuramam."
İyi mi?
-Hayır değil. 50 Mbit'in tamamını kullanamıyorsun.
-Hayır değil, modemin Wi-Fi grubu zayıf değerler bunlar olsa da anlık ping yükselmeleri ve kopmalar olabiliyor.

Neye göre iyi mi?

İyi mi?
-Evet iyi web de gezinmek için yeterli. YouTube, Netflix içerik sayfalarında da sorun yaşamazsın, ping düşük oyunlarda da çok problem olmaz.
-Evet " modemin yanına gitme veya kablolu bağlanma ihtimalim yok, kocaman kasa oraya kuramam."
İyi mi?
-Hayır değil. 50 Mbit'in tamamını kullanamıyorsun.
-Hayır değil, modemin Wi-Fi grubu zayıf değerler bunlar olsa da anlık ping yükselmeleri ve kopmalar olabiliyor.

Neye göre iyi mi?

Hocam aslında 10Mbps için 300-400TL bayılmak istemiyorum, o yüzden yeterli sanırım :)
Oyunlarda 20-30 Ping alıyorum, ani artış yaşamıyorum.

100 Mbit hızı uzak noktada zar zor 13-15 arası alıyordum oldukça pingli. Keenetic mesh kurdum kablo ile 2 cihazlı 90 Mbit civarında hız alıyorum. 5GHz bandını deneyin modeminiz ve alıcınız destekliyorsa. Kısa mesafede daha sorunsuz iletişim sağlarsınız.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı