Kablosuz klavye ve mouse baglanmıyor

Emrekoc28

Centipat
Daha fazla  
Merhaba, yeni bir hazır sistem aldım ama USB baglantılı kablosuz klavye ve mouse baglanmıyor.
Ne yapmalıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba, yeni bir hazır sistem aldım ama USB baglantılı kablosuz klavye ve mouse baglanmıyor.
Ne yapmalıyım?

USB bağlantılı kablosuz klavye ve mouse bağlanmamasının birkaç olası nedeni olabilir. Bunlardan bazıları şunlar:

1 - klavye ve farenin pili bitmiş olabilir. Pil durumunu kontrol et.
2 - USB alıcısı bilgisayarınızın uygun bir USB portuna takılı olmalıdır. USB alıcısını başka bir porta takmayı dene veya USB portlarının çalışıp çalışmadığını test et.
3 - klavye ve farenin sürücüleri güncel olmayabilir. Aygıt Yöneticisi'nden sürücüleri güncelleyin veya klavye ve farenin üretici web sitesinden son sürücüleri indirin.
4 - klavye ve farenin bağlantı kurması için bir eşleştirme işlemi gerekebilir. Klavye ve farenin altında bulunan connect (bağlan) düğmesine basın veya USB alıcısında bulunan connect (bağlan) düğmesine bas.

Bu adımları denedikten sonra klavye ve farenin çalışıp çalışmadığını kontrol et. Eğer üçüncü seçenek'de zorlanırsan bana tekrar yaz ve mouse, klavye markalarını belirt. 😊

USB bağlantılı kablosuz klavye ve mouse bağlanmamasının birkaç olası nedeni olabilir. Bunlardan bazıları şunlar:

1 - klavye ve farenin pili bitmiş olabilir. Pil durumunu kontrol et.
2 - USB alıcısı bilgisayarınızın uygun bir USB portuna takılı olmalıdır. USB alıcısını başka bir porta takmayı dene veya USB portlarının çalışıp çalışmadığını test et.
3 - klavye ve farenin sürücüleri güncel olmayabilir. Aygıt Yöneticisi'nden sürücüleri güncelleyin veya klavye ve farenin üretici web sitesinden son sürücüleri indirin.
4 - klavye ve farenin bağlantı kurması için bir eşleştirme işlemi gerekebilir. Klavye ve farenin altında bulunan connect (bağlan) düğmesine basın veya USB alıcısında bulunan connect (bağlan) düğmesine bas.

Bu adımları denedikten sonra klavye ve farenin çalışıp çalışmadığını kontrol et. Eğer üçüncü seçenek'de zorlanırsan bana tekrar yaz ve mouse, klavye markalarını belirt. 😊

Ustam ChatGPT'ye aratmasını konu sahibi bilmiyor mu?

1708182873832.png

ChatGPT bey doğru diyor ama. Klavye veya Mouse'nin önce sürücülerini kurup sonra bağlamayı deneyebilir misiniz?

1708183296093.png

Hesap ismini bari farklı koysaydın. 🤣 🤣

Nasıl fark edilmedin? Neyse salla raporlamıyorum modlar görürse ilgilenir o zamana kadar yardım etmeye çalışacağım.

Hocam bu USB'yi cihaza takınca bağlanması gereken kablolardan değil mi?

Mouse üstünde bir tuş vs var mı?

Bunu dener misin?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Hocam aygıt yöneticisinde tüm sürücüler güncel pil takılı USB anakarta baglı.

Başka USB portları üzerinde çalışıyor mu bir dene. Eğer olmazsa klavyeni başka bir cihaz üzerinde çalıştırmayı dene.

Ustam ChatGPT'ye aratmasını konu sahibi bilmiyor mu?

Eki Görüntüle 2118923

ChatGPT bey doğru diyor ama. Klavye veya Mouse'nin önce sürücülerini kurup sonra bağlamayı deneyebilir misiniz?

Bluetooth bağlantını kontrol et.

Onu da yaptıysan bir de hızlı başlatmayı devre dışı bırak
  1. Arama menüsünü başlatmak için Windows+ tuşuna basın, güç planına girin. bir güç planı seçin öğesini seçmek için ok tuşlarını kullan. Alternatif olarak, arama simgesini tıklayabilir, arama sorgusunu kopyalayıp yapıştırabilir ve ardından istediğiniz seçeneği belirleyebilirsiniz.

choose-a-power-plan-w11.jpg
  2. Daha sonra sol tarafta listelenen seçeneklerden güç düğmelerinin ne yapacağını seçin seçeneğine tıklayın. Aynı işlemi Tab, ok tuşları ve ile de yapabilirsiniz space.

Güç düğmelerinin ne yapacağını seçin
  3. Devam etmek için şu anda kullanılamayan ayarları değiştir seçeneğine tıklayın. Veya erişmek için klavye tuşlarını kullanabilirsiniz.

Şu anda kullanılamayan ayarları değiştirin
  4. Şimdi hızlı başlatmayı aç (önerilen) onay kutusunun işaretini kaldırın ve alttaki değişiklikleri kaydet seçeneğine tıklayın. Bunu ok tuşları tab ve ile de yapabilirsiniz space.

Windows 11'de çalışmayan fare ve klavyeyi düzeltmek için hızlı başlatmayı devre dışı bırakın

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba, klavyede "y" bastıgımda "yjhmne", "h" bastıgımdada "yjhmne", "g" bastıgımda "tfgvb" gibi saçma harfler geliyor sebebi nedir?

Hocam baglantı oldu ama sorun buna dönüştü.

Merhaba, klavyede "y" bastıgımda "yjhmne", "h" bastıgımdada "yjhmne", "g" bastıgımda "tfgvb" gibi saçma harfler geliyor sebebi nedir?

Hocam baglantı oldu ama sorun buna dönüştü.

Muhtemelen bilgisayarın yanlış klavye sistemine sahip.

klavye ayarlarını kontrol et: Denetim Masası veya ayarlar menüsünden klavye ayarlarını kontrol et. "başlat > ayarlar > zaman ve dil > dil" yolunu izleyerek klavye dilinizi ve düzenini kontrol et. ( " eğer Türkçe Q değilse değiştir " )

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı
09:05:00