Çözüldü Kablosuz yazıcılar için ağ oluşturma

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

must82

Megapat
Merhaba. İki tane kablosuz yazıcım var biri renkli diğeri siyah beyaz lazer yazıcı. İkisinin de kablosuz özelliği mevcut (color klaserjet Pro MFP M377dw ile HP P1102W). Şimdi sorum şu bu iki yazıcı da USB ile masaüstü PC'ye bağlı. Ancak ben her ikisini de kablosuz bir ağa bağlayıp ağdan kullanmak istiyorum. Çünkü masaüstü PC'nin donanımı yetersiz geldiği için laptop ile işlem yapıyorum. Dolayısıyla laptopta bu iki yazıcıyı kablosuz olarak kullanmam gerekiyor. Bunun için sanal ağ oluştuturlaibliyor mu? Bulunduğum yerde kablosuz ağ var fakat bunlara bağlanılamıyor yazıcılar tarafından. Önerileriniz neler olabilir?

Çözüm
Hocam denemenizden zarar gelmez Ben de sonucunu merak ediyorum.
Konuyu çözüldüye taşıyabiliriz. Evet dediğim gibi oldu. Evde kullanmadığım bir router vardı, onun WAN girişine interneti sağlayan ve özel ağ olan RJ45 kablosunu bağladım. Daha sonra masaüstü PC'ye routerdan çıkış alarak int. bağlantısını verdim. İki kablosuz yazıcıyı ve laptopu da bu router a bağladım. Böylece kafamdaki sistemi kurmuş oldum. Bence güzel de bir çözüm oldu. Router'ın 5G frekansını olması da cabası oldu benim için.
Hocam öncelikle cihazın kendi üzerinden ayarlar menüsünde ağa bağlanma ayarlarını yapmanız gerekli. Cihaz Wi-fi ağına başarılı şekilde bağlanınca sonrasında yazıcının sürücülerini yazıcıyı kullanmak istediğiniz laptop veya PC'ye kurmalısınız. Ayrıca bilgisayarınızın ağdaki cihazları görebilmesi için Gelişmiş Paylaşım Ayarları üzerinden ağ bulma ve dosya yazıcı paylaşım seçeneklerini açmalısınız. Sonrasında yazıcı ekle dediğinizde listede büyük ihtimalle ağdaki yazıcıyı otomatik olarak göreceksiniz. Bazen sürücüyü kurarken de kendisi ağdaki yazıcıları bulmak için yönlendirebiliyor sizi.

Hocam cevabınınz için çok teşekkrür ederim. Ancak bulunduğum yerdeki kablosuz internet ağı özel ağ yani yazıcıları bağlayamadığımız bir ağ. O sebeple sizin dediğiniz adımları gerçekleştiremiyorum. Ancak aklıma şöyle bir şey geldi. Kullanmadığım bir modem var, onu odamda internetsiz de olsa kurup bu iki yazıcıyı bağlayıp kendim de laptoptan ağa bağlanarak bu işi çözmek gibi bir uygulama düşündüm. Bu aşamada da yazdırma işlemi için internetsiz bu ağa bağlanıp yazdırma yapmayı hedefliyorum. Aklıma takılan laptop a kabloyla interneti versem, kablosuz olarak da bu ağa bağlansam interneti kullanabilir miyim? Biraz karmaşık ama çözüm gibi geldi. Sizce?

Hocam denemenizden zarar gelmez Ben de sonucunu merak ediyorum.
Konuyu çözüldüye taşıyabiliriz. Evet dediğim gibi oldu. Evde kullanmadığım bir router vardı, onun WAN girişine interneti sağlayan ve özel ağ olan RJ45 kablosunu bağladım. Daha sonra masaüstü PC'ye routerdan çıkış alarak int. bağlantısını verdim. İki kablosuz yazıcıyı ve laptopu da bu router a bağladım. Böylece kafamdaki sistemi kurmuş oldum. Bence güzel de bir çözüm oldu. Router'ın 5G frekansını olması da cabası oldu benim için.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…