Kabloyu Çıkarmadan Bilgisayarın İnternetini Kesme

MAC filtreleme ile yapılabilir. Sizin modem arayüzünüzde belki görünüm farklı olabilir ama mantık aynı. Birden fazla cihaz bağlıysa hangi MAC adresinin hangi cihaza ait olduğunu farklı bir menüden görebilirsiniz. Benim modemimde LAN menüsünde cihaz adı ve MAC adresi yazıyor.

macfiltreleme.jpg

İnternetini kesmek istediğiniz cihaz elinizin altındaysa ağ bağdaştırıcısını devre dışı bırakabilirsiniz. Denetim Masası > Ağ ve Paylaşım Merkezi > Bağdaştırıcı ayarlarını değiştirin bölümünde gözükür.

İhtiyacınızın tam olarak ne olduğuyla alakalı bilgi sahibi olmasam da, PC üzerinde ağ bağlantısını devre dışı bırakmak PC nin internet erişimini sonlandırır. Ara ara interneti kapatıp işinizi hallettikten sonra tekrar açmaksa amacınız daha kolay bir yöntemdir.

MAC filtreleme ile yapılabilir. Sizin modem arayüzünüzde belki görünüm farklı olabilir ama mantık aynı. Birden fazla cihaz bağlıysa hangi MAC adresinin hangi cihaza ait olduğunu farklı bir menüden görebilirsiniz. Benim modemimde LAN menüsünde cihaz adı ve MAC adresi yazıyor.

Eki Görüntüle 442435

İnternetini kesmek istediğiniz cihaz elinizin altındaysa ağ bağdaştırıcısını devre dışı bırakabilirsiniz. Denetim Masası > Ağ ve Paylaşım Merkezi > Bağdaştırıcı ayarlarını değiştirin bölümünde gözükür.
İhtiyacınızın tam olarak ne olduğuyla alakalı bilgi sahibi olmasam da, PC üzerinde ağ bağlantısını devre dışı bırakmak PC nin internet erişimini sonlandırır. Ara ara interneti kapatıp işinizi hallettikten sonra tekrar açmaksa amacınız daha kolay bir yöntemdir.
Aslında PC'yi gece kardeşim oynuyor da gece oynamasını engellemek için.

Bu görseli DHCP kısmından buldum burada MAC ve IP adresleri mevcut.
adres.png

Burası da MAC filter kısmı:

filter.png

Acaba engellenmek istenen cihazının IP ve AMC adresini buraya yazıp "Add" dedikten sonra engellenir mi? Bir de şöyle bir kısım var.

ip filtering.png

Dosya Ekleri

• adres.png
    adres.png
    17,8 KB · Görüntüleme: 154
@Jason Hudson MAC Restrict Mode kısmını Allow yapın ve kaydedin. Sonrasında Add dediğinizde muhtemelen MAC adresi girmenizi isteyecek. Bağlantısını kısıtlamak istediğiniz cihazın MAC adresini buraya ekleyin olması lazım. IP filtre kısmı farklı bir şey olabilir, o kısma girmeyin. MAC filtreleme işinizi görür.

@Jason Hudson MAC Restrict Mode kısmını Allow yapın ve kaydedin. Sonrasında Add dediğinizde muhtemelen MAC adresi girmenizi isteyecek. Bağlantısını kısıtlamak istediğiniz cihazın MAC adresini buraya ekleyin olması lazım. IP filtre kısmı farklı bir şey olabilir, o kısma girmeyin. MAC filtreleme işinizi görür.
Hocam dediğiniz gibi yapıyorum. DESKTOP MAC adresini giriyorum "Allow" yapıyorum ama benim telefonun erişimi kesiliyor. Şaka gibi. 😄 Bu arada konu başlığında "Kabloyu" yerine "Kabloyı" yazmışım. Düzenlerseniz sevinirim.

Güncelleme: MAC adresimizi girdiğimiz cihazı yazıp "Allow" seçeneğini seçersek eğer, o cihaz hariç diğerleri internete bağlanamıyor. "Deny" olanı seçersek bu sefer de MAC adresi yazılan cihaz internete bağlanamayıp diğerleri bağlanabiliyor. Denileni yaptım ama yinede PC'nin interneti kesilmiyor. Sanırım sadece WiFi ile bağlananlar etkileniyor.

Son düzenleme:
Şehir dışından döndüğümde dediklerinizi uygulayacağım. 👍
@Jason Hudson Arayüzde kablosuz için ayrı bir filtreleme kısmı oluyor, siz oradan yapmaya çalışıyorsunuz. Kablosuz menüsünün altından yapmayın. Firewall sekmesi veya farklı bir sekmede bir MAC filtreleme bölümü daha olmalı. Örneğin benim modemimde;

Eki Görüntüle 442458
Eki Görüntüle 442459
2 hafta aradan sonra geri dönebildim. Benim arayüzümde FIREWALL kısmı bulunmadığı için LAN kısmında böyle bir yer var oraya denedim yine olmadı.

LAN.png

Böyle bir hata veriyor burada.

Static-ip-sorunu.png

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı