Kaç ortalamada sınıfta kalınıyor?

DalyanAga

Decapat
Daha fazla  
Merhaba, 8. sınıfa gidiyorum. Geçebilmek için türkçenin 70 diğer derslerin ise 50 ortalaması olmasını gerektiğini biliyorum. Mesela matematik dersi için de bu 50 ortalama geçerli. 1.dönem sınıfta kalınmıyor diye biliyorum. 1.dönem ve 2.dönem matematik ortalamasını toplayıp mı ortalamasını çıkartıyorlar?

1.dönem ve 2.dönem matematik ortalamasını toplayıp mı ortalamasını çıkartıyorlar?
Evet aynen o şekilde oluyor, herhangi bir derste iki dönemin ortalaması alınır 50 altı olursa o dersten kalmış olursunuz. Tabii üniversite dışında (lise, ortaokul, ilkokul) kaldığınız derslerin önemi yok genel ortalamanız yüksekse direkt sınıf geçersiniz.

Merhaba, 8. sınıfa gidiyorum. Geçebilmek için türkçenin 70 diğer derslerin ise 50 ortalaması olmasını gerektiğini biliyorum. Mesela matematik dersi için de bu 50 ortalama geçerli. 1.dönem sınıfta kalınmıyor diye biliyorum. 1.dönem ve 2.dönem matematik ortalamasını toplayıp mı ortalamasını çıkartıyorlar?
Dostum kalırsan ŞÖK var yani şube öğretmenler kurulu orada seni değerlendiriyorlar bu öğrenci kalsın yada kalmasın diye kalmasın derlerse kalmazsın ki büyük ihtimalle yaramaz biri değilsen kalmazsın.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı