Kaç sayfalık kitap alınmalı?

Makaleler
49
Merhaba,

Kütüphaneden sık sık kitap alıyorum. Bu kez 1.000 sayfalık bir kitap aldım, ancak bana fazla geldi. Genellikle 300-400 sayfalık kitaplar benim için daha ideal ve tatmin edici oluyor. Yine de bu konuda sizin görüşlerinizi almak istedim.

Siz böyle durumlarda ne yapıyorsunuz? Çok kalın kitaplar olunca insanın okuma isteği azalabiliyor. Ayrıca, A4 kağıdı boyutundaki büyük kitaplar da pek hoşuma gitmiyor. Sizin bu konudaki düşünceleriniz nedir?

İyi Sosyaller.

Sarıyorsa ve düzenli bir şekilde ilerliyorsa eğer okudukça okurum, bitmesin diye dua ettiğim kitaplarda oldu.

Merhaba,

Kütüphaneden sık sık kitap alıyorum. Bu kez 1.000 sayfalık bir kitap aldım, ancak bana fazla geldi. Genellikle 300-400 sayfalık kitaplar benim için daha ideal ve tatmin edici oluyor. Yine de bu konuda sizin görüşlerinizi almak istedim.

Siz böyle durumlarda ne yapıyorsunuz? Çok kalın kitaplar olunca insanın okuma isteği azalabiliyor. Ayrıca, A4 kağıdı boyutundaki büyük kitaplar da pek hoşuma gitmiyor. Sizin bu konudaki düşünceleriniz nedir?

İyi Sosyaller.

Bir anda arttırmanın pek bir anlamı yok bence. Ancak mesela 300 okuyorsanız arada 400'e, alıştığınız zamanda 500 sayfalık kitaplara geçebilirsiniz. Biraz 500 sayfada devam eder iyice alışınca arttırırsınız, aceleniz yok sonuçta zamanla ufak ufak artışlar yeterli olur diye düşünüyorum. Bana kalırsa şu an 300-400 okuyorsanız 500 veya 600'ü geçmeyin.

Merhaba,

İyi Sosyaller.
Sayfa sayısı önemsiz dostum eğer kitaptan kasıtın romansa yani araştırma vs değilse.
Beyaz Gemi kitabı var mesela ince bir kitap ama yok abi 3 kere denedim üçünde de bitiremedim böyle bayan bir şey yok.
Ama mesela Monte Cristo Kontu diye bir roman var 2 cilt ikisi de 800 küsür sayfa.
Sanırsın 50 sayfalık kitap su gibi alıyor bir an bile elinden bırakmak istemiyorsun adam öyle inanılmaz yazmış mesela. Değişiyor yani sayfa sayısı önemsiz

Bence sayfa sayısı önemsiz. Nasıl ki izleyeceğin diziyi bölüm sayısına göre seçmiyorsan kitabı da seçmemelisin diye düşünüyorum. Üstteki arkadaşın bahsettiği gibi kimi kitap vardır 100 sayfa bitene kadar sıkıntıdan ölürsün. Ya da kimi kitaplar vardır 900. sayfadayken yakında bitecek diye üzülürsün.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı