Kaç sene KYK kredisi alınabilir?

makas123

Centipat
Daha fazla  
Ben iki yıllık ön lisans bölümü okudum ve KYK kredisi aldım, o zaman 30klık tahahütname imzaladım. Sonra DGS ile lisans bölümüne geçiş yaptım ve tekrar başvurdum tekrar kredi çıktı. Sormak istediğim soru şu benim bildiğim devlet KYK kredisini normal öğrenim süresince veriyor(5 sene) yani ben önlisansta 2 senelik hakkımı doldurdum ve geriye 3 sene kaldı fakat yeni başvurduğum kredide tahahütname 180k olarak yani lisansta okuyacağım 5 senede alacağım kredi geri ödemesi tutarı kadar gözüküyor. Ben lisans boyunca da kredi alabilir miyim? Yani toplamda 7 sene ya da önceki borcumlar beraber birleştirilip 180k olmuş toplamda 5 sene mi? Benim kafamı kurcalayan bu 5 senelik kredi tahahütnamesine imza atıp 3 sene alırsam fazladan para ödemiş olur muyum? Biraz uzun bir yazı oldu yardımcı olursanız sevinirim.

Dostum harbi uzun yazı olmuş pek anlamadım. Ama kendimde olanı söyleyeyim. 1 sene özelde okudum 2018 yılında 1 sene para aldık. Ardından yatay geçiş ile tekrar 1.sınıftan başladım 2019 yılında. Üniversite de 3.sınıftayken kredim kesildi. Son sene vermediler bana 4.sınıf olmama rağmen. Sadece 4 sene aldım.

Dostum harbi uzun yazı olmuş pek anlamadım. Ama kendimde olanı söyleyeyim. 1 sene özelde okudum 2018 yılında 1 sene para aldık. Ardından yatay geçiş ile tekrar 1.sınıftan başladım 2019 yılında. Üniversite de 3.sınıftayken kredim kesildi. Son sene vermediler bana 4.sınıf olmama rağmen. Sadece 4 sene aldım.
çok karışık bi konu zaten ama verdiğin cevap benim için bi nebze yeterliydi, sen yatay geçiş yaptıktan sonra tekrar bi tahahüt imzaladın mı yoksa devam mı etti sadece

Çok karışık bir konu zaten ama verdiğin cevap benim için bir nebze yeterliydi, sen yatay geçiş yaptıktan sonra tekrar bir tahahüt imzaladın mı yoksa devam mı etti sadece.

Benim konumda biraz karışık 😀 ilk senemde burs alıyordum. Ortalamam 2'nin altında geldiği için krediye otomatik dönüştü. 1 sene burs 3 sene kredi almış oldum. Taahhütname imzalama kısmını pek hatırlayamadım o yüzden. Burs girişli olduğum için belki de imzalatmadılar sonradan.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı