Kaç tip M.2 SSD slotu var?

yunus koç

Kilopat
Daha fazla  
Arkadaşlar, yeni sistem topladım ve M2 slotu mevcut internette anakart modellerini incelediğimde M2 slotlarının hepsinin tip olarak aynı olduğunu gördüm. Ama M2 SSD'leri incelediğimde 2 tip gördüm birisinde 2 tırnak diğerinde tek tırnak var. Bunların slot tipine uyumu nedir. Ve varsa eğer diğer soket tipleri birbiriyle uyumlu mudur? mSATA'ların daha geniş olduklarını biliyorum sadece M2'ler için olanları merak ediyorum ona göre M2 alacağım.

Son düzenleyen: Moderatör:
3 tip M.2 SSD var. M key edge connector, B key edge connector ve M+B key edge connector. Bunlara anahtar diyebiliriz.

Görsel alıntıdır. Yeşil Tick işaretine ve kırmızı çarpı işaretlere aldırmayın.
403590

Anakartın özelliklerine bak. Eğer Pci-E ibaresi varsa Nvme Pci-e SSD alacaksın. Yeni çıkan anakartlar şuan M anahtarı ve M+B anahtar olmak üzere ikisini de destekliyor aslında.

Samsung EVO 970, ADATA XPG 8200 Pro (M anahtar SSD)
Kingston A1000, Corsair MP300 (M+B anahtar SSD)

Ankartın desteklediği M.2 tiplerine bak, buna göre alışveriş yap. Eğer net bilgi bulamazsan, Anakart üreticinin destek bölümüne bağlan hangi tip SSD uyumlu olduğunu sor. Hatta önerdikleri SSD varsa bunu da değerlendirebilirsin.

3 tip M.2 SSD var. M key edge connector, B key edge connector ve M+B key edge connector. Bunlara anahtar diyebiliriz.

Eki Görüntüle 403590

Anakartın özelliklerine bak. Eğer Pci-E ibaresi varsa Nvme Pci-e SSD alacaksın. Yeni çıkan anakartlar şuan M anahtarı ve M+B anahtar olmak üzere ikisini de destekliyor aslında.

Ankartın desteklediği M.2 tiplerine bak, buna göre alışveriş yap. Eğer net bilgi bulamazsan, Anakart üreticinin destek bölümüne bağlan hangi tip SSD uyumlu olduğunu sor. Hatta önerdikleri SSD varsa bunu da değerlendirebilirsin.
çok açıklayıcı olmuş. aslında benim anakarın sitesine baktım demo olarak kullandıkları görüntüde çift tırmaklı tani b+m olan var ama slot tipi bendeki bariz b tipi. merak ettiğim b+m kullanıp kullanamayacağımdı ama onu da uyumluluğunu iyice araştırmam gerekiyor demek ki. anakartım bu arada GIGABYTE B450M S2H konuyaa gelip merak edenler için. umarım herlkesin işine yarar.
burda da anakartımın m2 uyumluluk listesi

Son düzenleme:
çok açıklayıcı olmuş. aslında benim anakarın sitesine baktım demo olarak kullandıkları görüntüde çift tırmaklı tani b+m olan var ama slot tipi bendeki bariz b tipi. merak ettiğim b+m kullanıp kullanamayacağımdı ama onu da uyumluluğunu iyice araştırmam gerekiyor demek ki. anakartım bu arada GIGABYTE B450M S2H konuyaa gelip merak edenler için. umarım herlkesin işine yarar.
burda da anakartımın m2 uyumluluk listesi

Bu listeye göre M tipi de, B+M tipi de kullanılabilir.

403596

Görselde olduğu gibi, B tipinde 6 tane sarı ya da gri pin-(iğneler) vardır. M tipinde 5 tane pin var. Piyasada pek B tipi yok. Genelde M tipi SSD'ler var. B450 S2H için sorun olmayacaktır.
B+M tipinde B'den elektrik alınır, M'den veri transferi gerçekleşir.
M tipinde ise bu işlem tüm pinlere bağlı transistörlerden yapılır.
Aralarındaki fark bu :)

Eki Görüntüle 403590

Toshiba OCZ RC100 modeli M+B tipinde ama NVME yazıyor. Bunu m2sata lı laptopa taksam çalışır mı?

Toshiba OCZ RC100 modeli M+B tipinde ama NVME yazıyor. Bunu m2sata lı laptopa taksam çalışır mı?

M+B Key modeli Sata destekli oluyor. Nvme taksan bile M2 SATA portunun kuralları geçerli olacak. Yani M2 SATA sınırında kullanabilirsin. Çalışmaması için bir neden yok.

benim anakartim da GIGABYTE B450M S2H listeleri inceledim PCIe Gen 3.0 x2 ve m+b destekledigi ssdler var ancak ancak ben corsair force mp300 PCIe Gen 3.0 x2 modelini aldim listede yok suan kargoda uymayacak mi ?

Arkadaşlar ASUS X542ur için M.2 aldım. Daha önce de kullandığım gibi çift tırnaklı aldım ama sipariş tek tırnaklı geldi. Bu durumda bilgisayarımla uyumlu mu anlamadım. Bilgisi olan varsa yardımcı olabilir mi?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı