Kaçak telefon çalındı

Deavense0

Centipat
Merhaba yaklaşık 2 hafta önce çarşamba günü Üsküdar'dan Fatih'e gittim pazardayken POCO F3 telefonum çalındı. Telefon montumun cebindeydi pazarda bayağı kalabalıktı zaten çalındığını sonradan fark ettim kim götürdü onu bile bilmiyorum. Telefonum ikinci el çift simliydi kutusu faturası yoktu IMEI'si de kaçaktı yani ihbarda bulunsam başıma ceza kesilir diye bir şey yapmadım. Eve geldiğimde ilk işim bilgisayardan cihazımı bul özelliğiyle cihazı güvenliğe alıp fabrika ayarlarına sıfırla talebinde bulundum. İlerleyen günlerde hat iptali için operatöre gittim ama hat benim üstüme değildi bu yüzden iptal ettiremedim. Yaşım küçük olduğu için yıllar önce dedem kendi üstüne bana hat çıkarmıştı. Dedem şu an Almanya'da yaşıyor. Hat faturasız olduğu için zamanla kapanır diye başka bir şey yapmadım ama o günden beri içimden gitmeyen bir kurt var ya başıma bir şey gelirse diye, ne yapacağımı bilmiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hesapların şifresini falan değiştirdiyseniz bir şey olmaz. Hat işi biraz kötü olmuş ancak alan kişinin işi olmaz hatla. Telefonu ya 2. el satar ya da parçalarına ayırır satar.
Telefonun kaçak olup olmaması pek önemli değil siz yine e-devlet ile çalıntı diye ihbar edin zaten Cihazımı Bul'da yazıyor.

Son olarak bir daha böyle bir şey olursa direkt karakol-belediyeye gidin ve telefonun çalındığını IMEI numarası ile birlikte söyleyin. Bildiğim kadarıyla takip edebiliyorlar konumunu.

Bir de kalabalık yerlerdeyken vs. eliniz sürekli cebinizde olsun. Ne zaman ne olacağı belli olmuyor. Geçmiş olsun.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı