Kaçınız hedeflerini gerçekleştirdi?

Hedeflerinizi gerçekleştirdiniz mi ?

• Evet

• Hayır

• Uğraşıyorum

Sonuçları sadece ankete oy verdiğinizde görebilirsiniz.
Kaçınız hedeflerinizi gerçekleştirdiniz? Ve eğer gerçekleştirdiyseniz bizimle paylaşır mısınız?

Son düzenleyen: Moderatör:
9 yıl süren inanılmaz stresli ve yorucu iş hayatım sırasında tek hedefim insanlarla mümkün olduğu kadar az iletişim kurup sadece kendi yaptıklarımın sorumluluğunu alacağım bir iş modeline geçmekti. 2015 yılında bunu başardım. En başlarda gene mutlu değildim çünkü ülke içinde yaptığım işlerin yarısının parasını alamıyordum, iş teslimi sırasında ücreti istediğimde masaya silah konulduğu birkaç sefer bile oldu. Sonra global bir site üzerinden önce Arap ülkelerine, sonra İspanyolca sayesinde Latin Amerika'ya daha sonra da İngilizce sayesinde şu anda birlikte çalışmayı en sevdiğim şirketin bulunduğu İngiltere ile çalışmaya başladım. Yıllık sözleşmelerle 2. sözleşmenin ortasındayız şu anda, bir sorun olmazsa 2022 yazında onların sponsorluğunda oraya yerleşeceğim. Bu süreçte 3. yabancı dilim olan Fransızca'yı da öğrendim (B2 düzeyinde akıcı konuşabiliyorum) ve geçen Temmuz ayında Fransa'da da sözleşmeli iş yaptığım 2. şirketle anlaştım ancak bunaltıcı Fransız prensipleri yüzünden pek memnun kaldığımı söyleyemem.

Eski işlerim sırasıyla stajyerlik - teknisyen - teknik bölüm sorumlusu - sistem yöneticisi (MCP - MCSA) - sistem mühendisliği ve ağ uzmanlığı. (MCSE - CCNP - CWSP) Şu anda global topluluk sayesinde iletişime geçebildiğim İngiliz ve Fransız mimari şirketlerine başka bir iş yapıyorum. Kazancım eskiden de iyiydi, üniversite okuyup bir yandan çalışırken o dönemin asgari ücretinin 3 katını kazanabiliyordum, son dönemimde 4.5-5 katına kadar çıkabilmiştim. Şu anda daha da memnunum çünkü Pound ve Euro ile kazanıyorum.

Son düzenleme:
Reis vallaha bu konuyu bekliyomuş gibisin

@TEKİNOGLİ Bazı konularda genç arkadaşlarımızın karamsarlığını görüyorum. Bundan kurtulmanın tek yolu cesur olup kendi yolunu çizmek ve milyonlarca rakibine göre bir farklılık yaratmak. Onun için örnek vermek istedim, eğer eski işimde devam etseydim şu anda ya katil olarak cezaevinde yatıyor olurdum ya da intihar etmiş olurdum. Belki birkaç kişi memnun olmadığı hayatından bunu okuyup değişiklik yapacak cesareti bulur diye yazmak istedim.

Global topluluk ne oluyor? Bende mühendislik öğrencisiyim.

@TEKİNOGLİ Mühendislikle ilgisi yok, eski işimdi sistem mühendisliği. Modelleme ve animasyon ile ilgili global gruplar var. Yeni kapıların açılması için 1 yabancı dil asla yeterli değil, 2 yabancı dil bile yeterli gelmediği için 30 yaşımda 3. dili öğrendim ve şu anda tatmin edici düzeyde uluslararası iletişim kurmaya başladığımı hissediyorum.

@Tisy Çalışmaya lisedeyken başladım, üniversitedeyken de zaten MCSE belgelerim (2009'da tüm sınavları bitirdim) vardı. 16 yaşında çalışmaya başladığım şirkete üniversitedeyken remote desktop manager olarak çalışıyordum. Bunun dışında Ankara İvedik Organize'de olan bir şirkete kurumsal danışmanlık ve sistem yönetimi hizmeti veriyordum. 2006 - 2015 arasındaki ortalama uyku saatim 4'ü geçmedi. Bu arada 2006 yılında düzenli çalışmaya başlamadan önce 2003 Aralık - 2006 Mart arasında okuldaki herkese (öğretmenler dahil) korsan oyun, film, müzik CD/DVD'si yazıp satıyordum. Çoğu öğretmenden iyi kazandığımı söyleyeyim. O dönemlerde orijinal diye bir şey pek yoktu, korsanlar bile bandrollü satılırdı.

Diyeceğim şu; siz kendinize çok çalışıyorum olmuyor diyorsanız çalışma tanımınızı bir gözden geçirin. Milyonlarca rakibiniz var, onlara göre daha çok çalışıp farklılık yaratmadığınız sürece hiçbir şey yapamayacaksınız.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…