Birazını gerçekleştirdim sayılır. Çok iyi olmasa da bir bilgisayar toplamayı başardım, ders notlarım iyileşti. Şimdiki hedefim yeni bir bisiklet almak.
Kaçıncı sınıfa gidiyorsunuz ? Ve ben de 500 TL ye 2.el bisiklet almıştım bundan 3 ay önce.Birazını gerçekleştirdim sayılır. Çok iyi olmasa da bir bilgisayar toplamayı başardım, ders notlarım iyileşti. Şimdiki hedefim yeni bir bisiklet almak.
Hocam bütün bunları yapacak iradeyi nerede buldunuz?9 yıl süren inanılmaz stresli ve yorucu iş hayatım sırasında tek hedefim insanlarla mümkün olduğu kadar az iletişim kurup sadece kendi yaptıklarımın sorumluluğunu alacağım bir iş modeline geçmekti. 2015 yılında bunu başardım. En başlarda gene mutlu değildim çünkü ülke içinde yaptığım işlerin yarısının parasını alamıyordum, iş teslimi sırasında ücreti istediğimde masaya silah konulduğu birkaç sefer bile oldu. Sonra global bir site üzerinden önce Arap ülkelerine, sonra İspanyolca sayesinde Latin Amerika'ya daha sonra da İngilizce sayesinde şu anda birlikte çalışmayı en sevdiğim şirketin bulunduğu İngiltere ile çalışmaya başladım. Yıllık sözleşmelerle 2. sözleşmenin ortasındayız şu anda, bir sorun olmazsa 2022 yazında onların sponsorluğunda oraya yerleşeceğim. Bu süreçte 3. yabancı dilim olan Fransızca'yı da öğrendim (B2 düzeyinde akıcı konuşabiliyorum) ve geçen Temmuz ayında Fransa'da da sözleşmeli iş yaptığım 2. şirketle anlaştım ancak bunaltıcı Fransız prensipleri yüzünden pek memnun kaldığımı söyleyemem.
Eski işlerim sırasıyla stajyerlik - teknisyen - teknik bölüm sorumlusu - sistem yöneticisi (MCP - MCSA) - sistem mühendisliği ve ağ uzmanlığı. (MCSE - CCNP - CWSP) Şu anda global topluluk sayesinde iletişime geçebildiğim İngiliz ve Fransız mimari şirketlerine başka bir iş yapıyorum. Kazancım eskiden de iyiydi, üniversite okuyup bir yandan çalışırken o dönemin asgari ücretinin 3 katını kazanabiliyordum, son dönemimde 4.5-5 katına kadar çıkabilmiştim. Şu anda daha da memnunum çünkü Pound ve Euro ile kazanıyorum.
Hanım bulmana gerek yok al Amerika vizesini git kaçak şekilde ağır işlerde çalış verirler saati 12$.Tek hedefim Avrupalı, İskandinavyalı, İzlandalı veya Amerikalı bir hanımefendi ile evlenip ülkeden kaçmak. Daha çok Hollanda, Almanya, Danimarka olmasını tercih ederdim.
9 şu anda. Ben de 400 TL'ye 2. el, uzun zamandır kullanılmamış bir Geotech buldum. Aklıma tamirini yapıp kullanma fikri geldi.Kaçıncı sınıfa gidiyorsunuz ? Ve ben de 500 TL ye 2.el bisiklet almıştım bundan 3 ay önce.
Ben de 400 TL ye dağ bisikleti almıştım, ama sonradan birkaç parçası bozulunca tamiri yaklaşık 100-150 TL tuttu. Bisiklette bana 500-550 TL ye patladı. O yüzden aklında olsun bisikleti aldıktan sonra tamir bakım demişken 100-150 TL gideri olur.9 şu anda. Ben de 400 TL'ye 2. el, uzun zamandır kullanılmamış bir Geotech buldum. Aklıma tamirini yapıp kullanma fikri geldi.
Aynı şekilde.Hedefim hiç olmadı ki, öyle bomboş yaşıyorum.
Zaten öyle olacağını düşünüyorum. Gidip inceledim bisikleti, disk frenlerin kabloları yoktu, arka vites aktarıcı kıpırdamıyordu. Ama gövdesi ve ön amortisör çok kaliteli bir şeye benziyor. Hem 2 lastikte de hem V hem de disk fren vardı. Birisi bozulsa diğerine geçerim.Ben de 400 TL ye dağ bisikleti almıştım, ama sonradan birkaç parçası bozulunca tamiri yaklaşık 100-150 TL tuttu. Bisiklette bana 500-550 TL ye patladı. O yüzden aklında olsun bisikleti aldıktan sonra tamir bakım demişken 100-150 TL gideri olur.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.