Kaçmış bir sultan papağanı ile ne yapmalıyım?

Muhabbet kuşlarımın kafesi bunun kafesinin 2 katı neredeyse, ben onları ufağa alır bu sultanı büyüğe koyarım o halde. Daralıyor zaten hissediyorum. Yarın da gidip petshop dan sultan papağanı için yem alırım o zaman. Darı'yı zaten kafasını yeme daldıra daldıra yiyor 3 er tane 5 er tane Büyük parçalı bir yem alırım öyle beslensin. Bir de bunun dediğim gibi eşi vardı yüksek ihtimalle, muhabbet kuşlarını eşinden ayırdığınızda çoğu zaman strese giriyorlar hatta ölebiliyorlar bile, bu türde de aynı şey var mı? Sıkıntı olur mu onun için? Bir bilgin var mı?

O duygusallık papağanların büyük çoğunluğunda mevcut ancak ayrılık sonrası intihar sanıldığı kadar yaygın bir şey değil, çok çok nadir bir durum.

Şu an yüksek ihtimalle hem geldiği yerin yabancılığından hem de eşinden ayrılmasından dolayı stres ve üzüntü vardır tabii ki, ancak ev sakinleri olarak ilgilenirseniz ve yuva sıcaklığı verirseniz kısa sürede atlatacaktır.

Muhabbet kuşuyla anlaşamazlarsa da ayırmanı öneririm.

Kuş kaybedenler irtibata geçsin diye haber yapmalısın ama rengini filan söyleme arayanlardan teyit ettir ve sahibine teslim et en doğru hareket bu olur

Muhabbet kuşlarıyla aynı kafese atmam, sıkıntı yok ben onların kafesleri daha büyük ona koyarım muhabbetleride küçük kafese koyarım demek istedim. Bilgiler için teşekkürler.

Genellikle kuşlar ilgi isterler. İkisi büyük ihtimalle birbirlerini tanıyordu. Bu kuş için içe kapanıklık yaratabilir. Yeminiz varsa güzel bir şekilde besleyin suyunu verin. Yalnız hissetmemesi için onunla sürekli konuşun. Kesinlikle onu korkutacak şeyler yapmayın. Belki telefonunuzdan kuş sesi yazıp kuşa dinletirseniz yalnız hissetmesi azalabilir. Bir an önce sahibini bulmaya çalışın. Yoksa kuş yalnızlıktan yemek yemez ve kendimi cezalandırıyorum zannetse de aslında kendini öldürmek ile cezalandırır. Ve intihar eder. Yani bir hafta içinde sahibini bulun derim.

Bunları nereden biliyorum. Benim iki tane kuşum oldu oradan biliyorum. Birisi hastalandı öldü diğeri de o öldü diye bunalım yaptı yemek yemedi ve öldü. Yani kendisini ölümle cezalandırdı.

Evinizde marul veya kıvırcık varsa bir parça verin ama fazla vermeyin. Kafesin üzerine pamuklu şeyler örtmeyin. Pamuk kuşlara zararlıdır. Ona çok özen gösterin. Bir isim takın hep o adla seslenin. Bunu duymak onu mutlu eder. Kolay gelsin.

Son düzenleme:

Hocam kuşun hasta olma ihtimali var mı? Bizim evdeki kuşun sesini duyup yaşlı bir kuş gelmişti camın önüne. Aldık 1 saat falan içine saldık takla falan atıyordu hocam fakat hastaydı yani belliydi. Genelde ölümcül bir hastalık olunca salıyorlar ölmeleri için . Biz de bizimkine hastalık bulaştırmasın diye salmıştık.

Dışkısını kontrol ediyorum, duruşuna hareketlerine bakıyorum hiçbir problem yok. Gayet canlı ve sağlıklı duruyor vallahi. Bir gariplik sezmedim.

Halihazırda 1 eş muhabbet kuşlarım var, kafeslerini yan yana koydum birbirlerine bakıp ötüp karşılık veriyorlar. Yalnız hissetmiyor şu an kendini o sorunu çözdüm bir nebze de olsa, aynı tür olmasalar da. Hatta bir kere benim muhabbetleri yarım saatliğine kafesine saldım bu sultanın kafesine bakalım ne yapacaklar diye gözüm üstündeydi hep ama gayet de iyi anlaştılar birbirlerini inceleyip durdular, aynı kaptan yemek yediler vakit geçirdiler falan. İyi oldu onun için yani. Ve zaten onları aynı kafese koyduktan sonra bugün kuş ilk defa öttü, resmen şarkı söyledi. İçeride duruyordum bir anda yüksek yüksek melodiler gelmeye başladı bir gittim baktım bu kuş ötüyor, muhabbetler de ona ötüyordu Havalı araba kornası melodisi söylüyordu dararidarari diye şu an iyi gibiyiz bakalım 1 kere balkonu kapatıp saldım ona yaklaşınca kaçıyor. Çok ele gelen bir kuş değil fakat biraz daha parmağımı uzatınca parmağıma geliyor. Hiç ellemesem yarım saat öyle durur. Herhangi bir ısırma saldırma da yapmıyor. Ben de geri kafesine koydum şu an iyiyiz, teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:

Hocam sizin kuşların yanına bir süreliğine koymasanız daha sağlıklı olur. Eğer eski yerinde başka kuşlarla kalıyorsa parazit vs gibi şeyler olabilir. Hasta olmasa da kuşunuzu hasta yapabilir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…