KADES nasıl çalışır?

Makaleler
3
Yer
Jailor's Room
Daha fazla  
Şimdi arkadaşlar bir kız arkadaşım için yazıyorum bu yazıyı. Teknoloji forumunda böyle bir yazı yazmak çok uygun değil ama yardıma ihtiyacımız var. Bazı şeyleri öğrenmek için yazıyorum bu yazıyı. Aile içi çok sıkıntılı şeyler yaşıyor, üniversite okuduğu şehre kaçmak istiyor. Kaçmazsa sonu çok kötü olacak. Eğer kaçmayı deneyip kaçamazsa da öyle olacak. Doğuda bir şehirde yaşıyor. 183'ü arayıp detaylı bilgi aldım. Fakat halen bilmediğim şeyler var. Bir kadın KADES'ten yardım çağrısı attığında, o konuma ekip gönderiliyor. Ekip yardıma ihtiyacı olan kadını alıyor. 183 ile görüşmemizdeki konuştuklarımıza göre, ekip kadını otogara/havalimanına kadar güvenli şekilde gitmesini ve binmesini sağlıyor. Benim soracağım soru şu; yarın için KADES'e tıklamayı düşünüyor. Ekip geldi ve aldı diyelim. Otogara kadar da gittiler diyelim. Arkadaşımın herhangi bir bileti yok, eğer yarın gittiklerinde o saatte bir otobüs bulamazsa ne olacak? Tekrar evine gitmesi imkansız, giderse evde yaşayacağını(?) anlatmak istemiyorum. Peki bu durumda ne olacak? KADES nasıl bir yol izler? O şehirde kalamaz. Bir gün sonrasına bilet alabilir veya gecesine bile. Fakat o bilet saati gelene kadar, otobüse binene kadar ne yapacak? KADES bu durumlarda nasıl bir destek sağlıyor? Ailesinin her yerde onu arayacağı da malum. Durumu tam anlamıyla belirtse onu güvenli bir ortama alırlar mı? Konuyla ilgili acil ve ciddi bir yardıma ihtiyacımız var. Sizden ricam doğruluğundan emin olmadığınız yorumlar yapmayınız, hepinize teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Otobüs biletini önceden alsanız internet aracılığıyla?

Bir de KADES üzerinden bu konuda destek almak konusunda polislerin tutumu ne olur bilmiyorum. Kaçamazsa direkt kades'e basması lazım

KADES'i hiç umursamayan polisler olduğu gibi (yani şiddet olaylarını şikayete gidince "Kocanla çöz yuvanı yıkma." deyip yollayanlar) aynı zamanda umursayanlar da var. Bence net bir yanıt alamazsınız çünkü polis var o binene kadar bekler, polis var "Seni getirdik güvendeysen gidiyoruz şimdi." diyecek veya isteğini saçma bulacak olan... Sonucu bildirmenizi beklerim, iyi birine denk gelir umarım.

Baktık ama hiç bilet yok.
O zaman otobüs yok büyük ihtimal zaten diye düşünüyorum ama, bilemedim. Teru'nun dediğine katılıyorum üstü kapalı bahsetmek istediğim konu da biraz bu.

"Zorla alıkonuyorum, öldürmekle tehdit ediyorlar" tarzı bir şey yapması lazım ki karşılaştığı şey bu anladığım kadarıyla. Bir de hangi şehre gittiğinin bilinmemesi gerekiyor ki otogarda söylenme ihtimali var birincisi, otobüs hemen kalksa dahi otobüsün takip edilip gene öğrenilme ihtimali var ikincisi.

İstanbul dışı her yer küçük şehirdir yani aldığı bileti bindiği aracı öğrenirler bir şekilde.

Burada kaçış planı vermek istemiyorum ama biraz hedeften saparak iki şehir değiştirmek de makul iş olabilir. İlla hedefe doğrudan gitmek zorunda da değil para sıkıntısı yoksa.

KADES şart mı? Evden hiç çıkamıyor mu? Akılda öyle plan varsa ekibin gelip alması yerine evden çıktığında geri dönmemesi daha iyi değil mi? Nasıl olur bilmiyorum ama şehri terk ettikten sonra Emniyete gidip kayıp olmadığını, kendi isteğiyle gittiğini söyleyip riskleri bir şekilde azaltabilir (belki). Sıkıntılı görünüyor. Umarım başına bir iş gelmez.

O zaman otobüs yok büyük ihtimal zaten diye düşünüyorum ama, bilemedim. Teru'nun dediğine katılıyorum üstü kapalı bahsetmek istediğim konu da biraz bu.

"Zorla alıkonuyorum, öldürmekle tehdit ediyorlar" tarzı bir şey yapması lazım ki karşılaştığı şey bu anladığım kadarıyla. Bir de hangi şehre gittiğinin bilinmemesi gerekiyor ki otogarda söylenme ihtimali var birincisi, otobüs hemen kalksa dahi otobüsün takip edilip gene öğrenilme ihtimali var ikincisi.

İstanbul dışı her yer küçük şehirdir yani aldığı bileti bindiği aracı öğrenirler bir şekilde.

Burada kaçış planı vermek istemiyorum ama biraz hedeften saparak iki şehir değiştirmek de makul iş olabilir. İlla hedefe doğrudan gitmek zorunda da değil para sıkıntısı yoksa.
Evet doğru diyorsunuz. Hepsini düşündük, doğrudan gideceği şehre gitmeyecek. Aktarmalı şekilde gelecek. 183 ile görüşmemde gizlilik hakkında uzun uzun konuştuk. Eğer bu süreçlerin gizlilik esaslı olmasını isterse ailesinin hiçbir şekilde nerede olduğundan veya nereye gittiğinden bilgi sahibi olamayacağını anlattılar. Hatta dilerse TC kimlik numarasının değişiminin bile yapıldığı anlatıldı. Yaşadığı şehirden güvenle ayrılabilmesi gerekiyor sadece.

KADES şart mı? Evden hiç çıkamıyor mu? Akılda öyle plan varsa ekibin gelip alması yerine evden çıktığında geri dönmemesi daha iyi değil mi? Nasıl olur bilmiyorum ama şehri terk ettikten sonra Emniyete gidip kayıp olmadığını, kendi isteğiyle gittiğini söyleyip riskleri bir şekilde azaltabilir (belki). Sıkıntılı görünüyor. Umarım başına bir iş gelmez.
KADES şart değil tabi fakat yarın dışında evden çıkamaz. Evden kendi başına çıksa ve bilet vs. bulamazsa ne yapacak? Bu durumları göz önünde bulundurup kendini kolluk kuvvetlerine emanet etmesini daha doğru bulduk. Zaten oradan gidebilirse yapacağı ilk şey emniyete gidip kayıp olmadığını belirtmesi.

Daha gizli nasıl gidiliri tartışmışlar ama üniversite okuduğu şehre kaçmak istiyor dediniz. İstediğiniz kadar şehir değiştirerek kaçın ilk düşünecekleri yer zaten üniversitesinin olduğu şehir olacaktır. İlk olarak kaçmanın çözüm olduğuna emin olmanızı öneririm.

Daha gizli nasıl gidiliri tartışmışlar ama üniversite okuduğu şehre kaçmak istiyor dediniz. İstediğiniz kadar şehir değiştirerek kaçın ilk düşünecekleri yer zaten üniversitesinin olduğu şehir olacaktır. İlk olarak kaçmanın çözüm olduğuna emin olmanızı öneririm.

En azından okuduğu üniversitenin olduğu şehre kaçmayı çözüm olduğuna emin olduğunu kanaata getirmeleri lazım.

Hocam memleketi dışında bulmaları çok zor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı