Kadın ayakkabısı ile erkek ayakkabısı farkı nedir?

Yer
İsimsiz Şehir
Soru özeti: Unisex/erkek ayakkabısı olarak aldığım ayakkabı kadın olarak geldi sıkıntı yaratır mı? İade etmeme gerek var mı?

Öncelikle merhaba. 2 gün önce Adidas Grand court 2.0 sipariş ettim. Sayfada cinsiyete dair bir ibare yoktu. Eve geldiğinde giydim dolaştım. Aynı ayakkabının taban markası farklı bir modeli vardi. Bu daha rahattı. Zaten özellikle taban markası için aldım. Ayakkabi rahat ama ortopedik olarak bir sıkıntı çıkarır mı? Fotoğrafları aşağıda bulunuyor. 44 numara kadın ayakkabisı olması da garibime gitti.

Dosya Ekleri

• 20240507_182714.jpg
    20240507_182714.jpg
    135,3 KB · Görüntüleme: 217
Soru özeti: Unisex/erkek ayakkabısı olarak aldığım ayakkabı kadın olarak geldi sıkıntı yaratır mı? İade etmeme gerek var mı?

Öncelikle merhaba. 2 gün önce Adidas Grand court 2.0 sipariş ettim. Sayfada cinsiyete dair bir ibare yoktu. Eve geldiğinde giydim dolaştım. Aynı ayakkabının taban markası farklı bir modeli vardi. Bu daha rahattı. Zaten özellikle taban markası için aldım. Ayakkabi rahat ama ortopedik olarak bir sıkıntı çıkarır mı? Fotoğrafları aşağıda bulunuyor. 44 numara kadın ayakkabisı olması da garibime gitti.
Anotomik olarak ufak farklılıklar var ama ayağında rahat hissettiriyorsa iade etmene bence gerek yok.

Ayaklar cinsiyete göre değişiyor. Erkeklerin ayaklar daha yayvan oluyor.
Anotomik olarak ufak farklılıklar var ama ayağında rahat hissettiriyorsa iade etmene bence gerek yok.
Ayakkabı öncekine göre rahat, tip olarak da güzel. Ayak sağlığı için sorun teşkil eder mi diye sordum hocam. Problem yoksa sıkıntı yok. Tip olarak istese de kadın ayakkabısı gibi duramaz zaten, 44 numara.

Genel olarak yapısal farklılıklar var. Biri ince, uzun, uç kısmı düz; diğeri geniş ve üç kısmı sivri olur.

Genel farklılık bu şekilde, ama aynı cinsiyet için olan ayakkabılarda bunlar farklı olabiliyor. Cinsiyet genel farklılıklarına uyulmadığı nadir değil.

Normalde ayakkabı beğenir gibi, sıkmıyorsa ve rahatsız etmiyorsa sorun yoktur.

Erkek ayakkabısı olarak aldığım ayakkabı kadın olarak geldi sıkıntı yaratır mı?

Siz erkeksiniz ama kadın ayakkabısı geldiği için "iade edeyim kadın ayakkabısı giymek doğru olmaz." demek yerine kadın ayakkabasını giymeye kendinize yakıştırıyorsunuz?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı