Kadın eşini kendisi seçmemeli

Ülke iyiye ya da ileriye gitmiyor ki? Şaşıracak bir şey yok bence
Batı özentisi olmak iyiye gitmek anlamına gelmemeli. Batıcıl düşüncelerin pek çoğu feminen ve mantıksızdır. Örneğin ben hiçbir dine mensup değilim, ancak Latin alfabeye geçilirken Arap alfabesine rest çekmek bana göre büyük bir kayıp. Bu beni Arap hayranı veya cahil yapmıyor. Batı iyi doğu kötü değildir.

Genelleme değil, bu psikoloji. Aynı şey feminen bireyler için de geçerli.

Kadın ve erkeğin birlikteliği karşılıklı sevgiye dayalıdır. Heyet ile eş seçimi, boşanmalar ve yasak aşk ilişkilerine sebep olmaktan başka bir şeye yaramaz.

Erkek çok eşlidir, birden fazla dişiyi dölleyebilir. Olabilir.

Bu gerçekten sapkınca bir düşünce. Sen hayatında aşk ve sevgi nedir hiç tatmadın muhtemelen. ya da kimse sana aşık olmadı veya derinden sevmedi.
Bizler hayvan değil insanız. Ona rağmen doğada tek eşli olan böcekler bile var.

O zaman kendimizi toplumlardan soyutlayıp ilkel komünal bir toplumda yaşayalım. Bu dediğiniz gerici bir yaklaşım. Yani çağdışı. Çağdaş olmak özenti yapmak demek değildir her zaman. Teknolojiyi ya da demokratik evrensel yasaları kabul etmek de özenti değildir. Kadınların köle olarak pazarlarda satıldığı dönemleri de gördük? Kadının özgürleşmesi ve birey olması da mı özenti şimdi? Asıl özenti ne biliyor musun? Bugün halkı işsiz ve yoksulken bir zevzek başkanın çıkıp da ''uzaya gideceğiz'' demesidir!..

Feminizm yanlış anlaşılıyor, aşağıya sözlük karşılığını bırakıyorum.
XVIII. yüzyılda Fransa’da filozoflar ve kadın yazarlarca ortaya atılan ve savunulan, daha sonraki yüzyıllarda her toplumda yandaş bulan, kadının siyasal ve toplumsal haklar bakımından erkekle eşit olması gerektiğini öne süren ve bunu gerçekleştirmeye çalışan akım.
Unutmayın feminizim kadının üstün olması değil hakların erkekle eşit olmasıdır.
Düzeltme:
Feminen kelimesini feministlik ile karıştırmışım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…