Kaf Dağı nedir?

518900

Hectopat
Bugün Kaf Dağı diye bir şey gördüm. Bu ne demek? Dünya böyle mi?

IMG_20231216_113634.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Bugün kaf dağı diye bir şey gördüm. Bu ne demek? Dünya böyle mi?

Eki Görüntüle 2054331

İran mitolojisine göre bu dağ dünyanın etrafını kaplar ve kuşatır dağın arkasında cinlerin yaşadığı rivayet edilir ve zümrüdü anka kuşununda kaf dağında yaşadığı söylenmekte.

Hocam kaf dağı kitaplarda ve bazı masallarda asla ulaşılamayan ama ardında çok güzel şeyler olan bir dağ olarak adlandırılır. Gökkuşağına dokunmak kadar imkansız der çoğu kitap. (sanırım konu ile alakası yok :D )

Bu düz dünyacıların dünyası, olabilirde yalanda olabilir...

Hocam sizce düzmü neden düz olması imkansız ya da düz olmasının imkanı var mı her şey yalan olabilir mi?

İran mitolojisine göre bu dağ dünyanın etrafını kaplar ve kuşatır dağın arkasında cinlerin yaşadığı rivayet edilir ve zümrüdü anka kuşununda kaf dağında yaşadığı söylenmekte.

Sizce gerçek midir hocam.

Hocam sizce düzmü neden düz olması imkansız ya da düz olmasının imkanı var mı her şey yalan olabilir mi?

Sizce gerçek midir hocam.

İnançlı biri olarak söylüyorum dini açıdan bakacak olursak evet gerçek olabilir ama fiziki olarak kanıtlanması konusu işte onu bilmiyorum.

İnançlı biri olarak söylüyorum dini açıdan bakacak olursak evet gerçek olabilir ama fiziki olarak kanıtlanması konusu işte onu bilmiyorum.

Hocam şu yönü çok dikkatimi çekti mesela sabaha karşı veya akşam üstü güneş çok kızıl görünüyor yani herkes akşam üstü manzara fotosu atmıştır güneşi o renk sadece sabah ve akşam üstü oluyor ve kaf dağının yansımasından geliyormuş o renk.

Hocam şu yönü çok dikkatimi çekti mesela sabaha karşı veya akşam üstü güneş çok kızıl görünüyor yani herkes akşam üstü manzara fotosu atmıştır güneşi o renk sadece sabah ve akşam üstü oluyor ve kaf dağının yansımasından geliyormuş o renk.
Bunu ilk defa senden duydum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı