Kafa dağıtmak için aktivite önerisi

The Tribal Chief

Hectopat
Katılım
26 Nisan 2020
Mesajlar
6.896
Makaleler
44
Çözümler
9
Merhabalar,

Yeni de olsa iş hayatım devam ediyorum. Akademik kariyer benim için kesinlikle bitti.

Şu anda nasıl bir şey yok çizmeliyim diye merak ediyorum. Üniversite sınavına girmek istemiyorum. Liseden temmuz ayında mezun olacağım. Açık öğretim lisesinde okuyorum demiştim daha önceden. Sınavı kazanıp kazanmamam gerekmiyor. Aynı derse 3 kez girip kazanamadığın zaman o dersten muaf oluyorsun. Benim de son bir dersim kaldı ve 3. kere aynı derse gireceğim. O yüzden mezunum😇

Ben iş hayatına devam etmek istiyorum. Bu arada psikolojik konusunu artık konuşmak istemiyorum. Ona göre yardımcı olursanız sevinirim. Eski açtığım ders konusu da olmasın.

Sizden istediğim bu konu dışında: Sosyal olacağım, kafa dağıtacağım veya buna benzer aktivite yapacağım bir şeyler arıyorum. Buna PC oyununu bile dahil edebiliriz. Tavsiyelerinizi bekliyorum.
 
Şu durumda zaten herkes evde olduğu için ev içinde yapılabilecek şeylerden dizi/film izlemek güzel oluyor bence ama sosyalleşmek için diyorsan PC oyunu oynamak (doğru oyunu bulursan) çok uzun süre boyunca kafanı dağıtmanı sağlayabilir. Popüler online oyunlardan denemeye başla bence (LoL, CS:GO, Valorant, Apex Legends, Fortnite vs.) illa hoşuna gideni bulursun. Bu tarz oyunlar daha uzun süre kendini oynattığı için ve takım oyunu oldukları için hem sosyalleşmen kolay olur hem de uzun süre oyalanırsın.
 
Günlük tut.
Hazır cevap olarak söylemiyorum, neden söylediğimi sorarsan biraz daha açarım. Gördüğüm kadarıyla günlük tutmaya biraz ihtiyacın var.
Günlük tutmayı denedim fakat sevmedim. Neden günlük tutmaya ihtiyacım var?

Derdimi anlattığım kişiler var. O yüzden gerek duymadım.
 
Günlük tutmayı denedim fakat sevmedim. Neden günlük tutmaya ihtiyacım var?
Açtığın konulara baktığımızda halihazırda biraz koşturmacayla geçen, tam olarak oturtamadığın -gördüğüm kadarıyla yeni yeni oturtmaya başlamışsın- bir düzenin var. Bunları kağıda geçirmek ve bu doğrultuda içini dökmek, mental anlamda az/çok bana yararına olur gibi geliyor.

Herkeste olmasa da bazı insanların yararına olabiliyor ve kafalarını dağıtmalarında kolaylık sağlayabiliyor.

Sevmemişsen de devam ettirmene gerek yok o halde. İşine karışmış olmayayım şimdi. :)

Kafanı dağıtman adına şahsen kitap okumanı öneririm. Eğer istersen birkaç kitap da önerebilirim konu içerisinde. Onun haricinde birkaç hikâyeli oyuna da başlayabilirsin.
 
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı