hasan_salih
Centipat
Daha fazla
Dostum, disiplin dediğin her zaman ayakta kalmak değil düştüğünde tekrar kalmaktır.
Hayat zor, hayallerini başarman için gerekirse her şeyini feda etmen gerek.
Nerede mutlu olacaksan oraya git, balık tutarken mutlu oluyorsan balıkçı, ağaç keserken mutlu oluyorsan oduncu ol.
Elektrik elektronik mühendisliği 1. sınıf öğrencisiyim. Bölüm beklediğimden kat kat daha zormuş onu fark ettim. İkinci üçüncü sınıf olduğumda kafamı derslerden kaldırmadığım bir hayat yaşamak istemiyorum.
Sadece şu yazdıklarınıza bakaraktan; yanlış, acele ve dar bir bakış açısıyla düşündüğünüzü anlamak zor değil. Evet, Elektrik-Elektronik mühendisliği, mühendislikler arasında en zorlarından biridir. Ama öyle kafanızı dersten kaldırmayacak bir şey olmayacak. Daha yolun başındayken biraz sabretseniz nasıl olur? Liseden üniversiteye geçişte illa ki afallama olur. Diğer önceliklerinizi azaltıp biraz derslere odaklanmaya ne dersiniz?Bölümüm Türkçe ve İngilizceyi kendim öğrenmem gerekiyor fakat buna kesinlikle zamanım olmayacak.
Tam da bu yüzden yazdım yazdıklarımı. Ben 7 yıl insanların yanında çalıştım, tam olarak dediğin gibi kendini, zamanını ve hayallerini maaş diye biçilen değere satıyorsun. Ama yapacak bir şey yok düzen böyle. Bu süreçte boş zamanlarında ne yapmak istiyorsan onu yapabiliyorsun ve para da kazanıyorsun ama hepsinden önemlisi öğreniyor ve tecrübe kazanıyorsun. Sonra çıkıp kendi işini yapmaya başlayabilmek için. Ben de tam olarak bu sene buna niyetlendim ve istifa ettim mesela. Ha olur, olmaz ayrı konu. Olmazsa bir kaybım yok, şansımı denemiş olacağım ve bu da bir tecrübe ama olursa... Tüm hayaller gerçek olurCevaplarınız için çok teşekkür ederim. Bir şey eklemem gerekiyor. Bakış açılarımız biraz farklı. Çünkü, aslında ben ömrümü birilerinin emri altında sabit bir maaşla geçirmeyi istemiyorum. İsteğim; kimseden emir almamak, kimsenin milyonlar kazanmasında rol oynayan bir piyon olmamak. Bu yüzden bu söylediklerim size belki de hayalperestçe geliyor ama kesinlikle bunu istiyorum. Bence 40-50 bin TL (ya da 100bin, her neyse) karşılığında zamanımızı, hayallerimizi, hobilerimizi, mutluluğumuzu, kısacası tüm hayatımızı satmak çok da mantıklı bir şey değil.
Şimdi diyeceksiniz ki "kardeşim ne uğraşıyorsun üniversiteyle falan, git ne istiyorsan onu yap o zaman". Haklısınız da. Fakat kendi işini kurabilmenin, hayallerine ulaşabilmenin bir garantisi yok. Ve bu yolda düştüğüm zaman elim boş kalmaması için de nefret etmeden yapabileceğim bir mesleğe ihtiyacım var çünkü zengin bir ailem falan da yok, günümüz şartlarında üniversite mezunlarının bile iş garantisi yokken benim üniversite okumamam da cahilce olur. Bu yüzden böyle dertleniyorum.
(Kimseye anlatmamıştım bunları. Ufaktan içimi dökmüş gibi oldum. Zamanınızı aldığım için kusura bakmayın. )
Tam da bu yüzden yazdım yazdıklarımı. Ben 7 yıl insanların yanında çalıştım, tam olarak dediğin gibi kendini, zamanını ve hayallerini maaş diye biçilen değere satıyorsun. Ama yapacak bir şey yok düzen böyle. Bu süreçte boş zamanlarında ne yapmak istiyorsan onu yapabiliyorsun ve para da kazanıyorsun ama hepsinden önemlisi öğreniyor ve tecrübe kazanıyorsun. Sonra çıkıp kendi işini yapmaya başlayabilmek için. Ben de tam olarak bu sene buna niyetlendim ve istifa ettim mesela. Ha olur, olmaz ayrı konu. Olmazsa bir kaybım yok, şansımı denemiş olacağım ve bu da bir tecrübe ama olursa... Tüm hayaller gerçek olur
Bu sebeple seveceğin meslek neyse ona geçiş yap elbette ama zamanım kalmaz bilmem ne diye düşünme. Ben ta lisedeyken bu zamanların hayalini kuruyordum ve şimdi çok yakınım. Sen de öyle düşün, çok ileriyi hedefleyen bir planın adımları bunlar. Seveceğin bölümü oku ki hayallerin gerçekleşmezse pişman olmadan en azından o mesleği icra edebil. Eğer okurken zamanım kalmaz, takılamam falan diye düşünürsen zaten baştan patladın, hiç büyük hayaller kurma yani.
Unutmamak lazım, başarabilen kesim çok çok az. Kolay olsa herkes yapardı zaten. Bırak millet takılsın onlar sürünürken ve geçmişlerine pişmanlıkla bakarken de sen takılıyor olacaksın
Rica ederim, ben de iyi dileklerin için teşekkür ederim.Amacımın takılmak, gezmek, tozmak olmadığını az çok anlamışsınızdır zaten. Aynı yolun yolcusuyuz (siz tabii ki de benden çok öndesiniz.) Amacımız pişman olmayacağımız bir hayat yaşamak. Söyledikeriniz de kafamda bir şeylerin yerine oturmasında yardımcı oldu. Haftaya vizelerim var. Vizelerden sonra endüstri mühendisliği ile elektrik elektroniği derinlemesine karşılaştırıp objektif bir karar vermeyi düşünüyorum. Hakkımızda hayırlısı. Size de işlerinizde başarılar dilerim hocam. Tekrardan çok teşekkür ederim