hasan_salih
Centipat
Daha fazla
Elektrik elektronik mühendisliği 1. sınıf öğrencisiyim. Bölüm beklediğimden kat kat daha zormuş onu fark ettim. İkinci üçüncü sınıf olduğumda kafamı derslerden kaldırmadığım bir hayat yaşamak istemiyorum. Çünkü üniversite dersleri her ne kadar zor da olsa seni hayata hazırlamıyor. Ben kendimi hayata da hazırlamak istiyorum. Kendime ekstra şeyler katmak istiyorum. Bölümüm Türkçe ve İngilizceyi kendim öğrenmem gerekiyor fakat buna kesinlikle zamanım olmayacak. Ülke şartları malum zaten. Ortalama bir mühendis 30000TL gibi maaşlarla çalışmaya başlıyor. (maaş konusunda iyimser davrandım.) Elektrik dersleri de zaten pek ilgimi çekmiyor. Ben aslında daha çok mühendis olduktan sonra yapabileceklerim için yazmıştım. Robot, drone gibi şeyler yapabilecek olmam bu bölümü çekici kılmıştı ama 4 sene boyunca sosyal hayattan, kendiini geliştirmekten tamamen kopup da sadece bu derslere çalışmak ne kadar mantıklı? Bunu sorguluyorum. Acaba diyorum... Çok geç olmadan endüstri mühendisliğine yatay geçiş mi yapsam? Hem dersleri daha kolay, hem de kendimi tanımak ve geliştirmek için daha fazla zaman ve imkanı var. Mühendislik bölümü okuyan/okumuş kişiler yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.