Kafe satın almak ve yönetmek

CenkayTokmak

Hectopat
Merhaba. Ankara'da üst düzey lüx bir mekan aldık diyelim veya açtık. bu kafeyi kafe sektörünü yemek sektörünü bilmeyen birisi başına elemanlar koyup kendi kendine döndürebilir mi?

Merhaba. Ankara'da üst düzey lüx bir mekan aldık diyelim veya açtık. Bu kafeyi kafe sektörünü yemek sektörünü bilmeyen birisi başına elemanlar koyup kendi kendine döndürebilir mi?

Sektörden anlayan birisi olsa bile bu devir mekan açacak mekan kapatacak bir devir değil. Mümkünse yarınımızın garantisi olmayan bu günlerde paranızı bir işe yatırmayın.

Ayrıca bu şans meselesi. Kimisi işten anlamaz alır götür, kimisi işten anlar her defasında batırır.

Merhaba. Ankara'da üst düzey lüx bir mekan aldık diyelim veya açtık. Bu kafeyi kafe sektörünü yemek sektörünü bilmeyen birisi başına elemanlar koyup kendi kendine döndürebilir mi?

İşler bence. Ama corona var. Biraz yansıyacaktır gelirlere.

4 5 ay beklemenizde fayda var bu dönemde kafe mafe açılmaz

4 5 ay beklemenizde fayda var bu dönemde kafe mafe açılmaz

Ya zaten sadece merak ettiğim elemanlar yönetecek kafeyi her şeyi yapacaksın o kafe kendi kendine işler mi diye merak ettim sadece
ya şimdi açma fikri zaten yok sadece şunu merak ettim bilgisi olmayan biri elelmanları koyacak ve kafe orda kendi kendine dönecek olur mu ?

Ya zaten sadece merak ettiğim elemanlar yönetecek kafeyi her şeyi yapacaksın o kafe kendi kendine işler mi diye merak ettim sadece.

İşlemez bence. Bir şey mi alındı bir hırsızlık mı oldu elemanlardan biri senden para mı aldı gizlice mesela o sıkıntı olur. Güvendiğin biriyle belki olur o.

Kafe, bar, restoran işleri düşündüğünüz gibi kolay değildir. İşin başında durmayan veya işten anlamayan mekan sahipleri genelde böyle ufak ufak fark edilmeden her gün soyulur. Sen para kazanayım diye kuruşun hesabını yaparsın personel gider arkadaşlarına bardak bardak içeçek, tabak tabak yemek taşır bedavaya. Tabii namuslu temiz çalışan personeli tenzih ederim. Döndürülemez demem ama gözü açılana kadar ne olur Allah bilir.

Yani işin başında kendiniz durmayacaksanız gözü kapalı güvenebileceğiniz biri durmalı. Konum, kira falan oralara zaten hiç girmiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…