Kağıt üzerinde bir oyun fikrini üniversiteler kabul eder mi?

Erkut_53

Centipat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. Ben bu sene YKS'ye girmiş birisiyim. Yaşım da 18, 11. sınıftan beri yapmak istediğim oyunlar var. Hepsini iyi kötü bir slaytta ve kağıtta topladım. Ancak iş bunu gerçekleştirmeye gelince hem yazılım dili konusunda hem de diğer oyun motorları konusunda cahilim. Diyorum ki bir üniversiteye bu yapmak istediğim oyunlardan bahsetsem eğitim imkanı sunma ihtimalleri var mı? Bir soru daha bunu da cevaplarsanız çok sevinirim. Tek başıma orta halli, uzun soluklu, hikayesi, oynanışı, mekanikleri zengin bir oyun yapmam ne kadar sürer? Şimdiden teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:

Üniversite olmaz ama bir ekip topla Discord üzerinden çalışabilirsiniz hem öğrenirsin dalga geçenleri umursama başarılar

Tek başına zor, uğraşman lazım. Ama birkaç arkadaş toplasan kendinizi geliştire geliştire birşeyler yapabilirsiniz.

Ön önemli seçim oyun motoru kısmında olacaktır. Tavsiyem Unity ya da Godot. Unity uzun yıllardır geliştiriliyor forumlarda bolca sorun çözümleri var. Ayrıca GPT modelleri de daha gelişik ancak Godot da kesinlikle iyi bir alternatif. Unity kısmında ücretli asset'lerle yapılan işleri ücretsiz built-in halledebiliyor ancak çok genç ve sorun build alırken sorun çözümlemesi ve build alınabilen platformlar sığ. Unreal veya CryEngine gibi C++ tabanlı motorlara bence pek bulaşmayın C# gibi dilleri nispeten daha basit dilleri destekleyen motorlar varken.

O kısmı geride bırakınca asıl serüven başlıyor. Düşe kalka araştırarak, sistemlere bölerek sorunlarla karşılaştıkça çözerek ilerleteceksiniz. 2 sene bu işi yapan biri olarak benim fikirlerim böyle. Başarılar dilerim. Kolay gelsin.

İnternetten ücretsiz bir şekilde eğitim veren yerlere bakanı öneririm. Eğer bir dahi değilsen ya da burs alamayacaksan üniversite sana bakmaz. Heves kırıcı olsun istemem ama tek başına büyük çaplı bir oyun yapmak imkansıza yakın bir şey.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…