Kahve öğütücü önerisi

Yer
İstanbul
Bu konu hakkında yardımınıza ihtiyacım var arkadaşlar. Evimde tam otomatik espresso makinesi kullanıyorum. Annem de kendisi için bir espresso makinesi istedi fakat bu tam otomatik makinelerin temizliği ve bakımı dert. Bizimkiler de bu temizliği ve bakımı düzgün şekilde yapmazlar, bundan dolayı yarı otomatik bir espresso makinesi almayı düşünüyorum. Alacağım makinenin öğütücüsü olmadığı için yanında bir öğütücü almam gerekecek. Manuel değilde daha kolay olsun diye elektrikli bir öğütücü almak istiyorum. Gördüğüm kadarıyla çoğu modele espresso için uygun değil denmiş. bu konular hakkında çok fazla bilgim yok, elektrikli yada şarjlı espressoya uygun öğütücü tavsiyelerinizi bekliyorum.

Düşündüğüm modeller:

Briz br721.
Tchibo şarjlı kahve değirmeni.

Fakat bunlar espressoya uygun mu değil mi bilmiyorum.

Ürün önerisinde bulunmayacağım çünkü aylardır arıyorum yok. Bu konu bataklık gibi. Bilinsiz bir şekilde cahil cahil ne güzel bir öğütücü sepete eklemiştim. Dur azıcık arastırayım diye girdim aylardır dolanıyorum. Ürün bulamadım ama kesin olarak anladığım bir şey var; bıçaklı öğütücüler iyi değil!
Bilginin mutsuzluk getirdiği fikrine ikna oldum.

Tchibo olanı alacak gibiyim ama benden önce alırsanız deneyimizi paylaşmanızı rica ediyorum.

Bunlar manuel öğütücüler. İkisi ile de espresso için öğütüm yapabilirler. Sadece öğütülmüş kahvenin hangi boyutlarda olmasına göz kararı seçebiliyor olmaları gerekiyor. Yani çekirdeği koyup öğütmeye başladıklarında ve ara ara kontrol edip, uygun seviyede öğütmüş olacaklarını bilmeleri gerekmekte. Çünkü bu cihazlar "Şu kadar mm ya da filtre kahve, esporesso için ayrı boyutlar" diye bir seçenek sunmuyor. Az öğütürlerse daha odunsu bir tad alırlar. Fazla öğütürlerse de daha asiditesi yüksek bir aroma alacaklardır. Bahsettiğim de aman aman uzmanlık gerektiren bir şey değil bu arada. Tuz boyutlarında bir ölçümün bir tık altı espresso için genel olarak idealdir. Daha dişli bir öğütümde ise filtre kahve için tavsiye edilir. Tamamen pudra şekeri seviyesine kadar öğütürlerse bildiğimiz Türk kahvesi ortaya çıkıyor işte.

Şahsi tavsiyem eğer tecrübeleri yoksa tam otomatik bir makine alıp geçmeniz yönünde olacak. Çünkü manuel makinede süt köpürtüm işlemleri için de ekstra beklemeleri ve uğraşmaları gerekecek. Başlangıç seviyesi bir espresso makinesi alacağınızı varsayarsak, bu cihazlar espressoyu verdikten hemen sonra sütü köpürtmek için gerekli olan basıncı sağlamakta zorlanabiliyorlar. Çünkü oldukça basit cihazlar. Endüstriyel makineler gibi büyük buhar kazanları yok. Ha sadece espresso ve americano içiyorlarsa problem yok ama latte, cappucino gibi kahveler içiyorlarsa uzun vadede uğraşmak istemeyip makineyi bir kenara atacaklardır.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı