Kalan sürede 50 net için neler yapılmalı?

markosben

Hectopat
Makaleler
2
Hedefim düşük. TYT yapıp 2 yıllık ağız ve diş sağlığı okumayı düşünüyorum. Liseyi coronadan depremden dolayı pek okuyamadım. Hiçbir şey bilmiyorum matematikte sadece temel işlemler ve rasyonel sayıları biliyorum. Türkçede deneme çözdüm 20 doğru 12 yanlış yaptım. Fen'im sıfır. Sosyalden sadece din kültürünü full yapıyorum ve coğrafyadan 1-2 soru yapabiliyorum.

Günde çalışabileceğim saat 3 ve 4. çok vaktim olmuyor maalesef çalışıyorum.

Hangi hocaları önerirsiniz? Sadece soru çıkacak konuları mı çalışmalıyım? Ne yapmam lazım? Teşekkürler şimdiden.

Sosyal genel tekrar videoları var. Çoğu insan sosyali komple baştan sona bitirmiyor. Böyle özet tekrar videolarını sosyalde izleyerek genel terimleri öğreniyorlar. En kolay net kaynağı bence burası.

Fenden kolay net getiren ve sınavda çıkma ihtimali yüksek olan konulara yönel. Geometride katı cisimlere çalış ve ilk birkaç geometri sorusunu yapmaya çalış. Üçgenleri iyi öğren, belli başlı formülleri ezberle geometride. Her gün paragraf denemesi çöz. Eğre kalırsa kalan zamanını matematik problemlerine ver.

Fenden kolay net getiren ve sınavda çıkma ihtimali yüksek olan konulara yönel. Geometride katı cisimlere çalış ve ilk birkaç geometri sorusunu yapmaya çalış. Üçgenleri iyi öğren, belli başlı formülleri ezberle geometride. Her gün paragraf denemesi çöz. Eğre kalırsa kalan zamanını matematik problemlerine ver.
Normal matematik bilmeden geometri çözebilir miyim ki? Kolay mıdır?

Mesela biyoloji de kalıtım, canlılarrın sınıflandırılması konusu kolay. Kimyada laboratuvar aletlerine ve uyarı etiketlerinin anlamlarına bak.

Normal matematik bilmeden geometri çözebilir miyim ki? Kolay mıdır?
İlk soruları açılar ve üçgenleri bilerek yapabilirsin belki.İlk sorular zor olmaz genelde.

Hocam bence paragraf + TYT matematikte problemlere başlaman ve hızlıca bitirmen lazım. Elinden geleni yaparsan bence ikisi bile seni 40-45 net civarına çıkartır. Kalanı da sosyalden konu anlatımı videoları veya soru kalıbı için çözümlü kitaplar var mantığını anlatan aromat 30 net model sorular tarzı kitaplara bakabilirsin. Bakmıştım hoşuma gitti ama daha çözemedim çok fazla bakabilirsin belki hoşuna gider. İyi çalışmalar.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı