Kalbin atışının hızlanması

İşte beyninizde bir inanç gelişmiş. Kalbinizin atışını tehlike alameti olarak yorumluyor bilinçaltınızda. Bu yüzden bütün gün kalbinizi dinliyorsunuz. Zaten bu oldukça yorucu ve yıpratıcı bi iştir. İşlerinize odaklanamazsınız. Panikler durursunuz. Kalbin hızlı veya sert çarpmasından değil. Aritmik atmasından korkun. Ekstrasistol tanınız var ise (EKG'de çıkar.) o da zararsızdır zararsız olduğunu doktordan teyit ettirin. Sonra normal yaşantınıza o çarpıntıyla devam edin. Bir süre sonra o çarpıntılar tamamen kesilir. Siz üzerinde durduğunuz, tehlikeli sandığınız için beyin sürekli size onu dinlettiriyor. Siz dinledikçe çarpıntı fazla oluyor çünkü beyin tehlike var sanıp zaten korku anında kalp hızlı çarpar kalp hızlı çarpıyor bu sefer de eyvah kalbim fena diyorsunuz. (Dediklerim tahlil ve tetkikleri normal çıkmış fakat sorun yaşayan insanlar için geçerlidir.)

Düşünmeyince gerçekten olmuyor ben dün hiç aklıma getirmedim çarpıntı falan olmadı her şey kafada bitiyor.Ama ben Kardiyolojiye gitmiştim 2 ay önce siz gitmediyseniz önce bir görünün kalp şakaya gelmez
Çok haklısınız gerçekten iş kafada bitiyor.

Taşikardi diye geçiyordu sanırım hocam her türlü bir doktora görünmenizde fayda var.

@Bitirici Bende de aynı durumlar var ama daha beteri bile olabilir Hastalıklardan küçüklükten beri hep korkmuşumdur ve panik atağım var sanırım. Bazen kendimi çok dinlediğim, sorguladığım da oluyor. Gittiğim 3 kardiyolog da sorun yok dedi holtere kadar taktırdım. Sonuç olarak psikolojik olup zararı olmadığını bilsem bile elimden hiçbir şey gelmiyor. Bir anda kalbim yerinden çıkacak gibi hızlanıp sert vuruyor. Nefes darlığı da cabası. Ne olacak, nasıl geçecek hiç bilmiyorum..

Sırf çarpıntı sırasında ekg çekebilmek için vs. apple watch aldım. Doktora gittiğimde iletirim diye. Belki de takıntı haline getirmişimdir.

Doktorların bulamadığı ya da kan testine gerek duymadığı için bulamadığı tiroid hormon bozukluğunu ben tespit edip, gerekli kan testlerini yaptırdım. Şuan bana hipertiroidi tanısı kondu ve tedavisine başladım Yani belirtmek istedim hormonel bozukluk da kalpte anormallik yapabiliyor.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…