Steam Kaldırılan oyunu almak hesabın değerini yükseltir mi?

Daha fazla  
Biliyorsunuz Forza Horizon 4 kalkacak ve artık alınamayacak ama Online tarz yerlerde oynanabilecek. Sizce alayım mı? Yani hesabı değerlendirir mi?

Forza Horizon 4'ü olmayan Steam hesabı neredeyse kalmadı. Hiçbir değeri olmaz ve Forza Horizon'un her yeni bir serisi çıkacağında bunu yapıyorlar. 3'te de yapmışlardı.

Hayır, değerini asla düşündüğünüz kadar artırmayacaktır. Bu oyun satıştan kaldırıldığında asla bulunmaz bir cevhere dönüşmeyecek ve zaten FH5’e çok benzerlik gösteriyor. İleride çevrim içi sunucuları da kapanınca bir anlamı kalmayacak. Şu an etrafta Forza Horizon 3 için bu durum yaşanıyor mu? Hayır. Forza Horizon 4 için de yaşanmayacak. Oynamak için alın, bu tür sebepler için değil.

@Gabe Newell, Steam hesapları çok kolay geri çekilebildiği için hesapların adamakıllı değeri olmuyor ve oyunları oynayacaksanız alın diye bu yüzden diyoruz aslında. Hikayeli oyunlara da bu sebepten para verilmemesini tavsiye ediyorum mesela. Kutulu oyun gibi değil bunlar. Oyunu aldıktan sonra satamıyorsun, cidden sıkıntılı.

@Gabe Newell, Steam hesapları çok kolay geri çekilebildiği için hesapların adamakıllı değeri olmuyor ve oyunları oynayacaksanız alın diye bu yüzden diyoruz aslında. Hikayeli oyunlara da bu sebepten para verilmemesini tavsiye ediyorum mesela. Kutulu oyun gibi değil bunlar. Oyunu aldıktan sonra satamıyorsun, cidden sıkıntılı.

Steam hesapları kişisel kullanım içindir. Satılması ve satın alınması zaten yasaktır, fark edildiğinde hesap kilitlenebilir. Ayrıca hesap sahipliğinin doğrulanması ile satılan hesabı eski sahibi çok kolay bir şekilde geri alabilir. Bu risk faktörleri hesabın değerini çok düşürür. Hesaba ileride ne olacağını asla öngöremezsiniz. Ayrıca Türkiye’de hesap satışlarına pek rağbet yok. İkinci el eşya alıp satmıyorsunuz, bu şekilde düşünemezsiniz.
Kesinlikle. Her hesap satma / satın alma konusunda değindiğim olay. Steam hesapları kişisel kullanım için. Bazı kullanıcılar sanki 2. el bir ürünmüş gibi kolayca satışı yapılacağını zannediyor. Bu kullanıcılar, hesabın geri alınmasının ne kadar kolay olduğunu ve bunun Steam kurallarına aykırı olduğunu bile bilmiyorlar.

@Gabe Newell, gene de herkesin kendi parası. Bir şey diyemeyiz. 15-20 saat sürecek hikayeli oyuna 3 bin TL veren varsa da kendi sorunu. Ortalama bir AAA oyun 60 dolardan çıkışını yapıyor. Şahsen bir oyuna o kadar para vermiyorum, verilmesini de tavsiye etmiyorum. Alan varsa da kendi sorunu.

Kolayca geri alınabilen derken?
Steam Destek, çalınan veya otomatik kurtarma yapamadığınız durumlarda hesabınızı kurtarmada size yardımcı oluyor. Bunun için de sizden hesabın sahipliğini kanıtlamak için ilgili makbuzlar, önceden kullanılan anahtar kodlar, harcamaların yapıldığı kartın son dört hanesi gibi sadece hesabın önceki sahibinin bildiği kanıtları istiyorlar. Hesabı satan kişi Steam Destek’le iletişime geçip bu bilgileri vererek hesabın kontrolünü tekrar kendi sağlayabiliyor. Siz de hesabı satın almak için verdiğiniz parayla ortada kalıyorsunuz. Çünkü Steam Destek’e “Satın aldığım hesap benden geri alındı!” diye talep oluştursanız zaten Steam hesaplarının satışının yasak olduğunu söyleyerek size yardım etmeyeceklerdir.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı