Kaleci eldiveni önerisi

@Hectorjulian senin attığın dışında bunlarıda katarsak hangisi alıp geçeyim. Aralarında pahalı olanı puma senin attığın ile aynı fiyatta olan kıpsta marka eldivende hoşuma gitti. Eldivenler kemikli bilgin olsun.

Ben Puma yı tercih ederdim. Çoğu yerde 2800 liraymış. Bulduğun linkte gayet uyguna satılıyor. Ama bu kadar para veremem dersen de Decathlon da iyidir. Zaten Decathlon kalitesiz mal satmaz.

Almayı düşünenler için yardımcı olsun üç haftalık süreçte her hafta aşağı yukarı 2 antrenman 1 maçta toplamda 10 kere filan kullandım. Tutuşunda zaten çok anormal bir şey yok o fiyatına nazaran biraz iyi.Yere düşerken avuç içimle sert düşmemle birinin avuç içi biraz aşındı onun dışında ağır kullanımında latexinde dikişlerinde bilek kısmında hiçbir performans kaybı yok. Ancak beden olarak iki numara arasında kalırsanız kesinlikle büyüğü alın çünkü uzunluk olarak güzel olsada parmak kenarları çok sıkıyor ve bilekten başparmağa gelen ters dikişler biraz sert ve başparmağımı çiziyor. Eğer benim yaptığım gibi sert bir şekilde kaydırarak halı saha taşlarına sürttürmezseniz 50-80 sert kullanıma bile dayanır. Yazın sonuna kadar bunu kullanmayı daha sonrasında arkadaşın attığı Pumayı veya şimdiki fiyatıyla 2.500-3000Tl arası bir Reusch denemek istiyorum ama o zamana ekonomi ne hale gelir bilemem. Genel olarak bu fiyatlarda olanlarla arada kaldıysanız bunu almanız iyi olur ayrıca ben indirimle Puma'nın kendi sitesinden daha ucuza aldım ve 1 gün sonra elime ulaştı.

Hocam fiyatı yüksek diye daha kaliteli olacak anlamı çıkarmayın. Sonuçta bunlar latex malzeme ile yapılıyor ve amatör kaleciler için. Kavramaları ve tutuş hissi hemen hemen aynı olacaktır. Yani tipleri de zaten fotolardaki gibi olmuyor hepsinin tipi de şekli de aynı olacak. Reusch modelinin yurt dışı yorumları pek iç açıcı değil. Amazon'da aratırsan 5-6 yorum yapılmış ve lateks malzemesi kötü tutuşu kötü ve çabuk deforme olmuş falan denmiş. Bak mesela aynı markanın farklı bir modelinin Reusch Serathor 511 yorumlarını incelersen kimisi alır almaz çok güzel çok beğendim demiş ama kimisi de 1 aylık kullanım sonrasında ürünü aldığına pişman olmuş fotoğrafını atayım adam daha yeni almış ve halı saha da ne hale gelmiş. Yani demem o ki yıpranma ve avuç içi ve parmaklardaki aşınmalar senin kullanımına da bağlı. Çok iyi bir kaleciysen ve devamlı kurtarışlar yapıyorsan o vakit eldiven çok dayanmayacaktır. Normal kaleye geçip aşırı uçmuyorsan halı ile temasın çok değilse daha uzun soluklu dayanır. Benim aldığım eldivenler genelde 3-5 maç içinde yıpranmaya başlar. O yüzden halı saha için pahalı eldivenlere yönelmiyorum. 300-500 liralık eldivenler de işimi görüyor. Zaten 2 sene önce 300 lira olan eldivenler şimdi 1000-1500 liraya satılıyor. Çünkü ekonomi kötü. Her şeyin fiyatı 5-6 kat arttığı için bu ucuz dayanıksız eldivenler bile şimdilerde 1000 lira üstüne bile satılıyor. Oysa iki sene önce bu fiyatın dörtte birine satılıyordu. Gerçekten deforme olmasın elimin kıvrımlarını tam kavrasın topu tek elle bile tutabileyim dersen o zaman 7000-8000 üstü fiyatta eldivenler işini görür ama altı üstü halı saha maçı olduğu için gerek yok. İşin özü 500 liralık eldiven de 1500 liralık eldiven de elinde aynı şekilde duracak. Hatta fotoda ne güzel duruyordu pahalı eldiven gibi görünüyordu ama gerçeği ucuz eldivenler gibi diyebilirsin. Bence Trendyol yerine Hepsiburada sitesinden araştırmanı yap. Çünkü orada en çok yorum alan eldivenleri araştırabilirsin. Kullananların yorumları önemli. Bu arada alacağın eldiven aşındı ya da deforme oldu diye takma o şekilde de 5-6 ay rahat kullanırsın. İkisi arasında kalırsam ben Reusch markasını tercih ederdim. En azından aşınması Puma ya da Nike göre daha geç olur.

Eki Görüntüle 2167910r

Eki Görüntüle 2167912
Hocam merhaba. Reusch Attrakt Grip eldiveni aldım geçen hafta 2.000 tl fiyatı var şu an. İlk kullanmam da ( Halı saha ) eldiven içleri aşındı bile :) tutuş hiç yok tükürsem bile nafile. Fiyat performans açısından ideal olabilir ama bana özellikle top tutuşu önemli. Bunun için bir önerin varsa tecrübeni aktarmak istersen dinlerim. Saygılar…

Hocam merhaba. Reusch attrakt grip eldiveni aldım geçen hafta 2.000 TL fiyatı var şu an. İlk kullanmam da ( halı saha ) eldiven içleri aşındı bile :) tutuş hiç yok tükürsem bile nafile. Fiyat performans açısından ideal olabilir ama bana özellikle top tutuşu önemli. Bunun için bir önerin varsa tecrübeni aktarmak istersen dinlerim. Saygılar…

Usta geç olmuş ama sonraki göreceklere yardımım dokunsun tutuş şartsa ben eldiven spreylerini öneririm çünkü en baba tutuş sağlayan eldiven 3 4 maç tutacak şu an piyasada uhlsportun absolutgrip vs. var iyi tutuş sağlayan ama dediğim gibi zaten profesyonellerin sürekli değiştirmesindeki sebep bu Amazon'da gloveglu spreyler satılıyor tutuş odaksa denemenizi tavsiye ederim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı