Kaleci Forvet Oyuncusu İle Karşı Karşıya İken Nasıl Durmalı?

ddenizz

Hectopat
Katılım
4 Ocak 2014
Mesajlar
535
Merhaba arkadaşlar, sorum başlıkta belli. Ben okuduğum futbol yorumlarına göre yani televizyonda ki futbol programlarında , bir konu tartışıldı. Benfica UEFA Avrupa Ligi Final Maçın'da Cardozo penaltıyı atamamıştı.

Kaleci fazla öne çıkmıştı ve buna dayanarak hızlı bir kontra atakta kaleci kalesinden ayrılmalı ki forvet oyuncusunun açısını daraltsın. Her şey buraya kadar güzel ama nasıl açıyı daraltacaksın. Atıyorum bir maça çıkarken karşı karşıya kalabileceği oyuncuların hangi ayaklı olmasını bilmesi yer tutması için önemli midir? Bir başka soru ise kalecinin sağ tarafından oyuncu ; oyuncuya göre sol çaprazda kaleci var.

Kaleciye Göre: Sağ taraftan gelen oyuncu kaleci eliyle kendi tarafına yakın olan yeri tutacak ; kendine uzak yeri ayağı ile tutacak ama bir taraftan da oyuncu kalecinin uzak olduğu köşeye atması ihtimaline karşı her iki ayağını uzak köşeye doğru kaydıracak ve elleriyle yakın direği mi? Tutacak bence böyle pozisyon çıkabilir aslında bence bu pozisyonlar deneyimle iyice anlaşılır. Sizce nasıl olmalı?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bu tip pozisyonlarda yüzde seksen kalecinin altından atıyorlar. Hal böyle olunca da bacak aranızı mümkün olduğunca hızlı kapatmanız gerek. Ya da bir bacağınızın dizini kırıp alttan geçmesini engelleyeceksiniz. Örneğin Muslera'ya dikkat ettiğimde her zaman dizini kırıp engelliyor. Bir bacağınız açık olacak ve uzak köşeyi kapatacak. Kırık bacağınız ise yakın köşeyi. Ellere gelirsek, çoğu futbolcu karşı karşıya kaldığında topu yükseltmez. Göğüs hizasında atmaya çalışır. Bu nedenle eller fazla kalkmamalı. İkisi de göğüs hizasında açık olarak engellemeli.
Bunlardan daha çok, en önemlisi konumunuz. Ne sağda ne solda olmalısınız. Kaleye göre konumunuz golü yiyip yemeyeceğinizi belirler bence.
 
Muslera'nın Almeida ile karşı karşıya pozisyonu vardı benim anlatmak istediğim buydu. Videonun 1.55 dk sinde var.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı