Aslında verebilir günlük kaç kalori yaktığını öğrenmesi lazım. Kilosunu 30 ile çarparak hareketsiz kaç kalori yaktığını yaklaşık olarak öğrenebilir. Kalori açığı ile hareketsiz de dursanız spor da yapsanız kilo verirsiniz. Spor sadece kalori yakımınızı artıracağı için daha hızlı kilo verirsiniz.
Dediğimi gibi ne yediğinizden çok kalori yakımınızla alakalı. Kilonuzu 30 ile çarparak kalori yakımınızı öğrenebilirsiniz. Kalori takibinin ise yediğiniz besinlerin kalori değerlerine bakarak hesaplamanız gerekiyor.
@d4mann tüm yemeklerin kalori değerleri internette yazar. Günlük kalori hesaplama sitesinden ise ortalama bir değer bulup günlük olarak o değerin 1000 ile 500 altında kalmaya çalışın. Bunun üzerini de kendinize bir yemek programı yapabilirsiniz.
@d4mann tüm yemeklerin kalori değerleri internette yazar. Günlük kalori hesaplama sitesinden ise ortalama bir değer bulup günlük olarak o değerin 1000 ile 500 altında kalmaya çalışın. Bunun üzerini de kendinize bir yemek programı yapabilirsiniz.
Yağlı şeylerden ve abur cubur dan uzak duracaksınız bir de diyet yaparsanız verirsiniz. Mesela ben de vermeye başladım bugün 5 Kilo vermişim hiçbir şey yapmadan devam da ettirecem.
Yağlı şeylerden ve abur cubur dan uzak duracaksınız bir de diyet yaparsanız verirsiniz. Mesela ben de vermeye başladım bugün 5 Kilo vermişim hiçbir şey yapmadan devam da ettirecem.
Günlük alınması gereken kalori miktarını hesaplamak için buraya tıklayın.
gunluk-kalori-ihtiyaci.hesaplama.net
Ardından çıkan değerin minimum 400 maksimum 1000 eksiğini günlük olarak al. Fatsecret gibi uygulamalar ile kendine bir diyet listesi oluşturup kalori değerlerini görebilirsin.