Kalem nargile bağımlılık yapar mı?

142110

Kilopat
Daha fazla  
Arkadaşlar bugün bir tütüncüden kalem nargile aldım içimi güzel fakat canım isteyince bağımlılık yapar diye korktum. Bağımlılık yapar mı? Yaparsa şuan ne yapmalıyım? Sigaraya başlatır mı?

Arkadaşlar bugün bir tütüncüden kalem nargile aldım içimi güzel fakat canım isteyince bağımlılık yapar diye korktum. Bağımlılık yapar mı? Yaparsa şuan ne yapmalıyım? Sigaraya başlatır mı?
Ben hiç kullanmadım ama sana tavsiyelerimi sunayım. Böyle şeyler genelde insanları sigara başlatan şeylerden biri olduğu söylenir. Ama benim araştırmalarıma göre bağımlılık yaptığı söylenmiyor ki kullanım ömrü ortalama 500-750 çekim arasıymış. Şimdi kötü olan tarafı elinin altında olması, sürekli böyle ağzına götürür falan elinde tutarsan bir süre sonra bakmışsın sigara koyuyorsun ağzına. Çok içmemeye bak, bu arada bu "Kalem Nargile" dediğimiz olay baya zararlı, yani mümkünse içmemeye bak.

Merhaba, tütün ürünlerinin içerisinde bulunan bazı maddelerin bağımlılık yaptığı kimyasal olarak doğru olsa da bağımlılık tamamen kişiden kişiye göre değişen bir kavramdır. İnsan nefsi o kadar kuvvetlidir ki bunu deneyimlemiş birş olarak söylüyorum içtiğin şey değil beynin seni bağımlı yapar. Kontrol sende ise sorun kalmaz.

Ben hiç kullanmadım ama sana tavsiyelerimi sunayım. Böyle şeyler genelde insanları sigara başlatan şeylerden biri olduğu söylenir. Ama benim araştırmalarıma göre bağımlılık yaptığı söylenmiyor ki kullanım ömrü ortalama 500-750 çekim arasıymış. Şimdi kötü olan tarafı elinin altında olması, sürekli böyle ağzına götürür falan elinde tutarsan bir süre sonra bakmışsın sigara koyuyorsun ağzına. Çok içmemeye bak, bu arada bu "Kalem Nargile" dediğimiz olay baya zararlı, yani mümkünse içmemeye bak.

Çok teşekkürler bunu içip bitirip atıcam ve bir daha almayacağım.

İçinde nikotin olan her türlü tütün mamülü, elektronik sigara likiti fiziksel bağımlılık yapar. 10 yıldır sigara içen birisi olarak benim tavsiyem bu tür şeylere hiç bulaşmaman.

Çok teşekkürler bunu içip bitirip atıcam ve bir daha almayacağım.
Bak sana bir öneri! Bunu tavsiye olarak al. Sevdiğin işleri yaparken, sakın ola sakın içme. Sigara insanların sevdikleri işi yaparken akıllarına gelir. Mesela bilgisayar başında video izlerken sigara içersen. Bir daha video açtığında gene canın sigara ister. Bu kantılanmış birşey, eğer param ziyan olmasın diyorsan iç, ama devam ettirme. Bir tane içmekle vücuduna çok kalıcı bir hasar vermezsin.

Gün içerisinde çok fazla kullanıyorsan bağımlılık yapıyor.
Yakın bir arkadaşım geçen sene başlamıştı özentilik mantığı yüzünden şuan gün içende çok fazla kullanıyor. Bunun sebebi alışkanlıktan kaynaklı bir bağımlılık olduğunu düşünüyorum.

Sırf 20 TL verdiğim için bunu bitiricem atıcam. Bir daha almam. Teşekkürler bağımlı olmak istemiyorum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı