Laptop kullanıyorum öncelikle. Linuxda sıfır değilim ama çok iyiyim de diyemem. İllegal işlerle falan uğraşmayacağım ben zaten 5 yıldır yazılım sektöründeyim. Ağ güvenliğinde ilerlemeyi düşünüyorum. Yani öğrenmek için istiyorum. Laptop özelliklerim: RTX4060 - i7 13th - 16gb ram. Sizin öneriniz nedir?Dual bootta kaynak tüketimi daha az olur ağ kartları direkt algılanır ve kullanılır fakat Linux bilmeyen birisi iseniz sistemi patlatma ihtimaliniz var. Ayrıca illegal işlerle uğraşacaksanız Dual boot güvenli değil.
Sanal makine biraz zorluk çıkarabilir fakat en azından ana sistem korunur.
Laptop kullanıyorum sanal makinada wifi kartına gerek var mı?Monitör mod ve paket enjeksiyonu destekleyen harici bir Wi-Fi adaptörünüz varsa sanal makine kullanın yoksa ve almayı düşünmüyorsanız dualboot kurabilirsiniz fakat kurarken hata yapmamaya dikkat edin.
Laptop kullanıyorum sanal makineda Wi-Fi kartına gerek var mı?
Daha yeni başlayacağım. O direkt lazım olur mu?Ağ testleri için monitör mod ve paket enjeksiyonu destekleyen bir karta ihtiyacınız var. Sanal makinede internete bağlanmada sorun çekmezsiniz ama ağ testleri için harici bir taneye ihtiyacınız var.
Daha yeni başlayacağım. O direkt lazım olur mu?
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.